Asuntomessusisustuksissa korostuu ekohenkisyys

Sisustus
Kesän 2012 Tampereen Asuntomessujen näyttelyasuntojen sisustuksissa näkyy luonnonläheisyys ja ekologisuus aiempia vuosia enemmän. Teemaan ovat innoittaneet paitsi tulevien asukkaiden oma arvomaailma myös luonnon keskelle rakentuva, ekotehokkaaksi suunniteltu Vuoreksen uusi kaupunginosa.

Ekologinen kestävyys näyttäytyy laadukkaina, pitkäikäisinä ja kotimaisina tuotteina sekä kierrätysmateriaalien ja -kalusteiden monipuolisena ja kekseliäänä käyttämisenä.

Miltei täysin kierrättäen ja vanhaa muokaten sisustetaan kohteet 8 ja 35. Kohteessa 8 esitellään myös Asuntomessujen Facebook-ideakilpailun voittajaehdotuksien mukaan toteutettuja kierrätysesineitä tai -kalusteita. Kohteeseen 35 tulee suvulta perittyä, ystäviltä saatua ja kirpputoreilta löydettyjä vintage-tuotteita ja kierrätystavaroita muokattuna tarvittaessa omannäköisiksi ja omaan tarpeeseen soveltuviksi. Kohteeseen 38 valitaan puolestaan mahdollisimman hiilineutraalit pintamateriaalit, valaistus, kalusteet ja tekstiilit.

– Moni omakotirakentaja on halunnut tuoda Vuoreksen metsäisen luonnon sisälle myös suurien ikkunoiden sekä parvekkeiden kautta. Laajat ja osin myös katetut terassit yhdistävät sisä- ja ulkotilat kesällä, messutapahtuman projektipäällikkö Arto Vuorijärvi Tampereen kaupungilta kertoo.

Asuntomessut Tampereen Vuoreksessa järjestetään 13.7.–12.8.2012.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Lisätietoja osoitteesta www.asuntomessut.fi/tampere-2012.