Asuntomessut jäi tavoitteistaan – hellekesä verotti kävijöitä

Sisustus

Helle ei vaikuttanut kävijöiden tyytyväisyyteen. 94,5 prosenttin mielestä Asuntomessut oli hyvä tai erinomainen tapahtuma. Katso kuvat!

Jaa sosiaalisessa mediassa

Sunnuntaina päättyneillä Asuntomessuilla Jyväskylässä vieraili 11.7.–10.8. välisenä aikana yhteensä 114 116 maksanutta kävijää*. Päiväkohtainen kävijäennätys 8187 tehtiin perjantaina, messujen oltua poikkeuksellisesti auki myös yöaikaan. Asuntomessut kärsi jonkin verran helteisestä heinäkuusta.

– Tänä vuonna Asuntomessuilla kokeilimme ennätyksellisen paljon erilaisia asioita. Nämä messut olivat tapahtuman kehittämisen ja uusien kokemusten kannalta merkittävä virstanpylväs. Sisällössä oli paljon kokeilun arvoisia asioita, kuten esimerkiksi teemareitit, puutarhanäyttely, alueen taide- ja valoprojektit sekä tämän viikonlopun huipentumana, historiallinen Messujen Yö, Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Pasi Heiskanen kertoo.

Villa-Isku-sisustus

Messukävijät ovat Sanoma Digital Oy:n tekemän kävijätutkimuksen väliraportin mukaan olleet erittäin tyytyväisiä tämän vuoden messuihin. Kävijöistä 94,5 prosenttia on pitänyt messuja hyvinä tai erinomaisina.

Messujen jokaisena päivänä ylittynyt helleraja ei vaikuttanut kävijöiden tyytyväisyyteen, mutta valitettavasti se verotti kävijämääriä, useiden arvioiden mukaan viidestäsadasta tuhanteen kävijää per päivä.

– Henkilökohtaisesti odotin ylittävämme viimevuotisten Asuntomessujen maksaneiden kävijöiden määrän, mutta ennätyshelteille emme voineet mitään. Lopullista kävijämäärää voidaan pitää tyydyttävänä. Myös yleisellä taloudellisella laskusuhdanteella sekä hidastuneilla asuntomarkkinoilla saattaa olla oma vaikutuksensa, Pasi Heiskanen pohtii.

Asuntomessut toi Jyväskylän alueelle myönteistä nostetta

Jyväskylän kaupungille kuluva kesä on ollut ilahduttavan monipuolinen. Yhdessä muiden tapahtumien kanssa Asuntomessut on tuonut alueelle myönteistä nostetta ja houkutellut vieraita ympäri Suomea.

– Tavoitteenamme oli tuoda Asuntomessujen myötä Jyväskylää esille virkeänä ja monipuolisena matkailu- ja asuinpaikkakuntana. Tässä olemme onnistuneet mielestäni hyvin, Asuntomessut Jyväskylässä 2014 -projektipäällikkö Anu Hakala toteaa.

Kuukauden kestänyt messutapahtuma onkin näkynyt positiivisesti koko kaupungissa, ja ulkopaikkakunnilta saapuneet messukävijät ovat viihtyneet seudulla hyvin.

 

*Lopullinen virallinen kävijäluku vahvistetaan noin kuukauden kuluessa Levikintarkastus Oy:n suorittaman tarkastuslaskennan jälkeen.

Lisätietoja: www.asuntomessut.fi

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

Ei liitettyjä avainsanoja.