Auringon lämpö hupenemassa – tarkista kotisi lämmitysjärjestelmä

Lämmitys

Vaikka aurinko välillä vielä lämmittää, on lämmitysjärjestelmän vuosihuollon aika.  Lämmitysjärjestelmä kannattaa tarkistuttaa LVI-liikkeen ammattilaisella nyt, sillä jos se tarvitsee huoltoa, sen ehtii vielä hoitaa ilman katkoksia lämmityksessä.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Tarkistuta lämmitysjärjestelmästä viisi kohtaa

Säätöautomatiikka

  • Se huolehtii, että verkostoon lähtevän veden lämpötila on sopiva ulkolämpötila huomioiden.

Pumpun toiminta

  • Lämmitysverkostossa vettä kierrättävä pumppu on yleensä pysähdyksissä kesän ajan. Tällöin pumpun pesään saattaa laskeutua epäpuhtauksia, jotka aiheuttavat häiriöitä pumpun toiminnassa.

Termostaattiset patteriventtiilit

  • Termostaattiosa sulkee lämmitysveden virtauksen patterissa, jos huoneeseen tulee runsaasti lämpöenergiaa ihmisistä tai sähkölaitteista.

Järjestelmän perussäätö

  • Perussäädetty eli tasapainotettu lämmitysjärjestelmä toimii oikein, eli verkoston eri osiin virtaa oikea määrä kuumaa vettä. Jos verkosto ei ole tasapainossa, osa rakennuksesta jää talvella liian kylmäksi, vaikka samaan aikaan toinen osa rakennuksesta on liian lämmin.

Lämmöntuotannon toiminta

  • Pyydä asiantuntijaa tarkistamaan kiinteistössäsi olevan lämmöntuotantojärjestelmän huoltoa vaativat kohteet.

Toimiva lämmitysjärjestelmä pitää sisälämpötilan miellyttävänä ulkolämpötilan vaihteluista huolimatta. Sopiva huonelämpötila on 20–22 astetta. Huonelämpötilan nousu yhdellä asteella lisää lämmityskuluja jopa 5 prosenttia.

Lämmitysjärjestelmä kannattaa tarkistuttaa oman paikkakunnan LVI-liikkeen ammattilaisella. Kerros- ja rivitaloissa perussäätötyöt ja säätölaitteiden viritykset kuuluvat ammattilaisille: ole siis yhteydessä huoltoyhtiöösi.

Lisätietoja:

LVI-Tekniset Urakoitsijat LVI-TU ry

www.lvi-tu.fi


LVI-Tekniset Urakoitsijat LVI-TU ry on LVI-asennusalalla toimivien yritysten toimiala- ja työnantajajärjestö. Sen tehtävänä on jäsenyritysten ja toimialan liiketoimintamahdollisuuksien edistäminen. Liiton jäsenyritysten yhteenlaskettu liikevaihto on yli miljardi euroa, ja ne työllistävät reilut 6 000 henkilöä. LVI-TU on vahva erikoisurakointiliitto osana Rakennusteollisuus RT:tä

Lähde: ePressi.com, kuva: 

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

lämmittää lämmitys lämmitysjärjestelmiä lämmitysjärjestelmä lämmitysjärjestelmän huolto lämmitysjärjestelmät pientalon lämmitysjärjestelmä


Kysy asiantuntijalta


Lisää samasta aiheesta


Artikkelin aiheeseen liittyviä yrityksiä: