Aurinkoenergiasta ei uskota olevan pientalon lämmönlähteeksi. Tutkimus paljastaa piintyneet uskomukset.

Lämmitys
Suomalaiset pientaloasujat ovat kertoneet mielipiteensä aurinkoenergiasta. Kodin lämpimäksi saamiseen aurinkoenergialla uskoo vaivaiset 26 prosenttia vastaajista. Lue tulokset!

Taloussähköäkin saa auringosta riittävästi vain joka kolmannen mielestä. Tulokset ilmenevät Biolanin Taloustutkimuksella huhtikuussa 2013 teettämästä tutkimuksesta.

– Auringon hyväksikäyttämiseen energialähteenä liittyy valitettavan paljon vanhentunutta tietoa. Monen kokemukset ovat vuosien takaisista mökillä olevista vanhanaikaisista aurinkopaneeleista, joilla juuri ja juuri saatiin matkatelevisio näkymään. Nykyaikaiset aurinkokeräimet ovat täysin eri teknologiaa ja eri tehot tuottavia energiayksiköitä, toteaa Biolan Oy:n markkinointijohtaja Timo Huhtamäki.

Aurinkoenergia kiinnostaa

Tutkimuksen mukaan suomalaisten pientaloasujien kiinnostus aurinkoenergiaa kohtaan on kuitenkin suurta.

Vastaajista yli puolet (51%) on kiinnostunut aurinkoenergian käytöstä. Vain 11 prosenttia ei ole kuullutkaan kyseisestä energiamuodosta. Erityisen suurta kiinnostus on lapsiperheissä, joissa on 0–6 -vuotiaita lapsia (61%).

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Aurinkoenergialla kesämökki valoisaksi ja vesi lämpimäksi


Aurinkokeräimet ovat tehokas tapa hyödyntä aurinkoenergiaa. Aurinkokeräimet voidaan sijoittaa myös maahan.

Vastaajien mielestä aurinko sopii kesämökillä muuallekin kuin taivaalle. Joka toinen sanoo, että aurinko sopii käyttöveden lämmitykseen. Ulkovalot ovat aurinkoenergian hyödyntämisen paras kohde, sanovat 72 prosenttia mökkien omistajista. Asuintilan lämmittämiseenkin aurinko sopii mökillä paremmin kuin vakituisessa asunnossa, tätä mieltä on 37 prosenttia vastaajista.

– Suomalaiset ovat erittäin kiinnostuneita itse vaikuttamaan ympäristöasioihin. Aurinkoenergian hyödyntäminen on yksi keinoista, joilla jokainen meistä voi saada aikaan konkreettisia, positiivisia vaikutuksia. Uskon, että uusiutuvien energioiden hyödyntäminen on tulevaisuudessa lähes automaattinen valinta, Huhtamäki sanoo.

 

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Biolanin Taloustutkimuksella teettämään tutkimukseen vastasi 1 304 suomalaista pientaloasujaa ikäluokista 25–74 vuotta. Tutkimus toteutettiin 19.–22.3.2013.