MAINOS

Aurinkosähkö kiinnostaa kansaa 

MökkiTalo

Aurinkosähköjärjestelmiä asennetaan tänä vuonna enemmän kuin koskaan aiemmin, ennakoi sähköistysalan järjestöjen yhteinen Löydä sähkömies -palvelu.

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

Matala korkotaso sekä välttyminen siirtohinnoilta ja veroilta itse tuotetun sähkön osalta selvästikin vetoavat suomalaisiin. Kasvava kiinnostus näkyy niin rakentajamessuilla kuin alan toimijoille kohdistuvina kyselyinä.

Myös sähköurakoitsijat ovat hankkineet aktiivisesti uusinta aurinkosähköosaamista Sähköinfon koulutuksissa ja ovat laajentamassa palveluaan asennuksesta koko järjestelmän toimitukseen.

Nyt halutaan myös myydä verkkoon

Verkkoyhtiö Caruna kertoo aurinkosähkön tuottajien määrän alueellaan lähes kolminkertaistuneen viime vuonna, jolloin heidän verkkoonsa liitettiin 709 uutta aurinkosähköjärjestelmää.

Aurinkosähköä tuottavat etenkin kotitaloudet ja omaan käyttöön sähkön pientuotantoa käyttävät yritykset, kuten porilainen kauppakeskus, mutta myös kaupungit ja kunnat kuten iso Mikkeli ja pieni Tervo.

Aurinkosähköjärjestelmien suosio näkyy erityisesti Varsinais-Suomessa ja Uudellamaalla, mutta myös kesän yöttömien öiden alueella Lapissa. Käytännössä tuotanto rajoittuu maaliskuusta lokakuuhun. Kesän pitkien valoisten päivien ansiosta vuosituotannon määrä ei juurikaan poikkea esimerkiksi Saksasta.

Tietoa kysytään suoraan asiantuntijalta 

Aurinkosähkö kirmaa uusiutuvien energianmuotojen kirkkaimmassa kärjessä ja kiinnostaa myös yksityisiä sähkönkäyttäjiä. Itäsuomalainen Green Energy Finland Oy (GEF) on erikoistunut aurinkosähköratkaisujen toimitukseen ollen osuva esimerkki alan kasvusta, sillä se edustaa Suomea Euroopan suurimassa yrityskilpailussa European Business Awards -kilpailussa kesäkuussa.

– Tiedolle aurinkosähköstä on nyt kova kysyntä ja siksi olemme mukana mm. useilla tämän vuoden alueellisilla rakentajamessuilla Löydä sähkömies -messuosastoilla. Hyödyt, kannattavuus ja hankinnan vaihtoehdot omalla seudulla kiinnostavat kovasti, ja messuilla jopa jonotetaan puheille kysymysten kanssa, GEF:n perustajaosakas Miko Huomo kuvailee.

Teksti ja kuvat: STUL

Löydä sähkömies -palvelu (www.löydäsähkömies.fi) on sähköistysalan yhteinen verkkopalvelu, joka auttaa löytämään ammattitaitoisen sähköasentajan omalta paikkakunnalta. Tavoitteena on parantaa sähköturvallisuutta, energiatehokkuutta ja asumismukavuutta.

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

aurinkosähkö aurinkosähköjärjestelmä