MAINOS

Automaattinen valonohjaus helpottaa arkea

KeittiöSisustus

Automaattinen valonohjaus tuo arkeen ripauksen luksusta, pienentää sähkölaskua ja lisää turvallisuutta. Liiketunnistimella varustettuja valoja voidaan hyödyntää esimerkiksi eteisessä, keittiön välitilassa ja vaatekaapeissa.

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

Varsinkin ensimmäistä kertaa kodin valaistusta suunnittelevan voi olla vaikeaa hahmottaa, mitä asioita valaistuksessa tulisi huomioida ja mitä kaikkea valaistuksella voisikaan tehdä.

Valaistusta suunnitellessa pitää muun muassa miettiä, miten ja mistä valoja halutaan ohjata, miten paljon kytkimiä tarvitaan ja mitkä valot halutaan olevan samaan aikaan päällä. Valaisimia voidaan ohjata manuaalisesti kytkimien avulla tai ne voivat syttyä automaattisesti, kun huoneeseen astutaan sisään tai kaapin ovi avataan. 

Automaattinen valonohjaus tuo arkeen pientä luksusta. Tunnistimien ansiosta valot syttyvät, kun saavutaan tilaan, ja sammuvat, kun sieltä lähdetään pois. Tämä on äärimmäisen kätevää esimerkiksi eteisessä, koska sinne usein tullaan kädet täynnä tavaroita. Automaattisesti syttyvän ja sammuvan valaistuksen ansiosta turvallisuus lisääntyy ja samalla myös sähkönkulutus pienenee. Erityisen kivan lisän automatisoitu valaistus tuo vaatekaappeihin: valo syttyy, kun ovi avataan ja sammuu, kun se suljetaan!

Eteisen kaapisto on valaistu etureunaan sijoitetulla yhtenäisellä profiilivalolla. Näin kaapissa on hyvä valo ilman katvealueita. Limente Smart 120 -ovitunnistin sytyttää valot, kun ovi avataan ja pitää valot päällä, kunnes ovi suljetaan.

Katso video vaatekaapin automaattisesta valonohjauksesta:

Vaatehuoneen tai -komeron automaattinen valonohjaus on helppoa toteuttaa Limente Smart 120 -ovitunnistimella. Tunnistin voidaan asentaa liukuoven tai kääntyvän oven eteen.

Automaattista valaistuksenohjausta voi hyödyntää myös keittiössä. Kun välitilan valo toimii liiketunnistimella, se syttyy tunnistaessaan lähellä liikettä. Näin katkaisimia ei tarvitse etsiä likaisilla tai märillä käsillä. 

Keittiöön sopii esimerkiksi LIMENTE LED-CORNER -valaisin tai LIMENTE LED-LINEA -valaisin. Molemmat ovat monipuolisia lyhennettävissä olevia työ- ja tunnelmavalaisimia. Niitä voidaan käyttää työskentelyvalaistuksen lisäksi epäsuorana valona esimerkiksi yläkaappien päällä, sokkeleissa tai katoissa – muuallakin kuin keittiössä! Yhtenäinen profiili antaa tasaisesti valoa koko alueelle.

Liiketunnistin voidaan sijoittaa keittiössä seinäkaapin alle. Se sytyttää valon automaattisesti, kun valaisimen lähellä on liikettä.

Muista nämä 5 asiaa, kun suunnittelet automaattista valonohjausta

  1. Pohdi, millainen ja kuinka tehokas valo sopii tilaan (lue toimivasta valaistuksesta lisää täältä).
  2. Valitse tunnistin sen mukaan, miten ja kuinka kaukaa haluat valon syttyvän ja miten kauan haluat sen palavan.
  3. Mieti, mitkä valot haluat syttyvän yhtä aikaa ja mitkä taas erikseen. 
  4. Liiketunnistin toimii sellaisessa tilassa, jossa valon halutaan syttyvän siellä liikuttaessa (esim. eteinen tai vessa). Tunnistin ei sovi esimerkiksi makuuhuoneeseen, koska sen pitäisi pysyä öisin koko ajan pimeänä. 
  5. Liiketunnistin ei sovi sellaiseenkaan tilaan, jossa oleskellaan pitempiä aikoja tai valaistusta halutaan himmentää tai kytkeä pois, vaikka tilassa oltaisiinkin. Automaattinen valonohjaus ei toimi samaan aikaan himmennyksen tai muiden on/off-kytkimien kanssa.

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

automaattinen valaistuksenohjaus automaattinen valonohjaus eteisen valaistus keittiön valaistus kodin valaistus Lapetek led-valaistus Limente


Lisää samasta aiheesta