Basilika ei kestä pakkasta – jatka yrttien kasvatusta sisällä

Piha

Basilika ja muut kylmänarat yrtit kannattaa pelastaa alkusyksystä. Taimen voi istuttaa ruukkuun ja tuoda sisälle valoisalle ikkunalle.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Yrtit kasvavat puutarhassa ja parvekkeilla vielä rehevinä, mutta ensimmäisten yöpakkasten jälkeen basilika ja muut kylmälle arat yrtit kuolevat. Yrttien satokautta voi jatkaa sisällä.

− Ruukutuksen yhteydessä kasveja kannattaa leikata. Ylipitkät varret siistitään ja niiden lehtisato kuivataan talven varalle. Leikkaus vähentää kasvien haihdutusta ja parantaa siten kasvuunlähtöä sisällä, kertoo puutarhaneuvoja Riikka Kerttula Biolanilta

Basilika on kaikkein kylmälle herkin yrtti

Niiden lehdissä alkaa näkyä kylmettymisen aiheuttamia tummia laikkuja jo ennen pakkasia. Mintut ja timjami sekä muutamat muut lajit jatkavat kasvuaan vielä pienen pakkasen jälkeenkin.

− Useimmat yrtit viihtyvät, kun kasvualusta on tasaisen kostea. Siksi yrtit kannattaa istuttaa altakasteluruukkuihin. Näin ei tarvitse huolehtia päivittäin kastelusta, opastaa Kerttula.

Yrtit tarvitsevat valoisan kasvupaikan. Vuoden pimeimpään aikaan, marras-tammikuussa, yrteille kuten muillekin sisäkasveille on hyvä antaa lisävaloa kasvilampuilla.

basilika

Yrttien satokautta voi jatkaa sisällä.

Yrtit sisalla altakasteluruukussa

Yrtit sisalla altakasteluruukussa

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

basilika kasvilamppu yrtit


Artikkelin aiheeseen liittyviä yrityksiä: