Betoniportaiden kunnostus – näin se tehtiin x 5

PihaTalo

Elämää nähneet betoniportaat saa täysin uudenveroisiksi pinnoittamalla ne uudelleen. Työn voi tehdä itsekin!


Betoniportaat kannattaa pinnoittaa uudelleen, kun niiden pinta on epätasainen ja rikkinäinen. Työ sujuu omatoimirakentajalta kunnon välineillä ja oikeilla betonipintojen korjaustuotteilla.

Lue ohjeet alta, katso video ja ryhdy toimeen – saat uudet ja ehommat portaat parissa päivässä.

↑Betoniportaiden kunnostus onnistuu kotinikkariltakin, kunhan seuraa ohjeita ja hankkii oikeat laastit. 

Uudista betoniportaat näin

1. Puhdista vanhat rapautuneet portaat mahdollisimman hyvin. Poista entinen pinta piikkaamalla ja timanttihionnalla. Suojaa sen jälkeen portaiden alue, ettei aurinko porota siihen suoraan. Kova tuuli ja sade haittaavat työskentelyä, joten sääennusteet kannattaa tutkia ennen porrasremonttia.

↑Epätasaisuuksien poistaminen piikkaamalla ja hiomalla kuuluu tärkeisiin pohjatöihin.

2. Puhdista portaat vedellä esimerkiksi puutarhaletkun avulla irtonaisesta pölystä sekä liasta ja anna kuivua mattakosteaksi. Kostuta korjattava alue mieluiten jo edellisenä päivänä.

3. Puhdista esiin tullut raudoitus huolellisesti ja käsittele raudat Tartuntalaastilla. Tartunnan varmistamiseksi käsittele paikattavat kohdat Tartuntalaastilla ja täytä Korjauslaastilla tai Ruiskukorrobetonilla. Kiinnitä puumuotit portaiden etureunaan, eli muotita portaat tarvittaessa.

↑Rautaiset tukirakenteet piilotetaan Tartuntalaastilla, ja sen jälkeen epätasaisuudet tasoitetaan.

4. Anna kuivua yön yli. Ylitasoita pysty- ja vaakapinnat siisteiksi Ylitasoituslaastilla tai Korjauslaastilla. Kun pinta on kuivahtanut jonkin verran, viimeistele pinta hiertämällä.

5. Pidä portaat kosteana vielä pari päivää suihkuttelemalla kevyesti ja suojaamalla auringolta. Vuorokauden päästä viimeistelystä portailla voi jo kävellä. Iskuja pinta kestää viikon päästä.

↑Pinnat käsitellään Ylitasoituslaastilla tai Korjauslaastilla.

↑Lopputulos kestää lähemmänkin tarkastelun. Betoniportaat ovat kunnostuksen jälkeen siistit, tasaiset ja uuden veroiset.

Näin sekoitat laastin

Tarkista laastisäkistä, paljonko siihen tarvitaan vettä. Lisää kuiva-aines veteen ja sekoita betonisekoittajalla noin kymmenen minuuttia. Pakkosekoittajalla ja porakonevispilällä riittää minuutin tai kahden sekoitus.

Anna laastin seistä kymmenisen minuuttia. Sekoita lyhyesti vielä kerran ja tarkista samalla laastin oikea notkeus: tässä vaiheessa lisätään tarvittaessa vettä tai kuiva-ainetta. Maksimimäärää vettä ei kannata lisätä heti alussa. Valmista laastia voi käyttää noin yhdestä kahteen tuntia sekoittamisesta, ennen kuin sen kuivuu liikaa.

Kun työ on tehty, tyhjät ja kuivat pakkaukset voi toimittaa kartonkijätteen kierrätykseen. 

Avainlipputuote

Fesconin betonipintojen korjaustuotteet ovat täysin suomalaisia Avainlipputuotteita. Niiden tuotekehitys tapahtuu Hausjärvellä, ja tehtaat sijaitsevat Suomessa.

Fesconin betonipintojen korjaustuotteita myydään hyvin varustelluissa rautakaupoissa ympäri maan.

Fescon tuoteneuvonta (p. 020 789 5901) on avoinna arkisin klo 8– 16.

 

Katso video betoniportaiden kunnostuksesta:

Julkaisuun liitetyt avainsanat:

betoni betonipintojen korjaustuotteet betoniportaiden kunnostus Fescon korjauslaasti laasti Luja Ruiskukorrobetoni taruntalaasti tasoituslaasti täyttölaasti Valumaton täyttölaasti ylitasoituslaasti

Julkaisuun liitetty yritys

http://www.fescon.fi/

Fescon Oy on suurin suomalainen rakennusalan laasti- ja hiekkatuotteiden ja ratkaisujen kehittäjä- ja valmistajayritys. Oma tuotekehityksemme takaa laadukkaat, kilpailukykyiset ja suomalaisiin olosuhteisiin sopivat tuotteet.

Päätuotteita ovat kuivalaastit ja -betonit, rappaus- ja korjauslaastit, julkisivupinnoitteet ja -maalit, seinä- ja lattiatasoitteet, lattiapinnoitteet, eristerappausjärjestelmät ja laatoitus- ja vedeneristystuotteet. Hiekkaliiketoimintayksikkömme tarjoaa erilaisia hiekkatuotteita.

Fescon tuotteita saa hyvin varustetuista rautakaupoista kautta maan. Jälleenmyyjinä ovat muun muassa Bauhaus, Stark, Rautanet, K-Rauta, RTV, Taloon.com ja Netrauta.fi.

Lue lisää: Fescon Oy