Naapurissa puretaan ja rakennetaan

PihaTalo

IMG_4207

Olen jo jonkin aikaa seurannut naapurissa tapahtumaa jossa vanha talo sai väistyä uuden alta. Todennäköisesti joskus 40-50- luvulla rakennettu vanha talo oli ilmeisesti tullut teknisesti tiensä päähän ja omistajat päättivät purkaa sen ja rakentaa tilalle aivan uuden talon. Eräänä päivänä kun lähdin aamulla töihin seisoi talon vierellä iso kauhakuormaaja joka sitten päivän aikana oli laittanut hösseliksi ja repi talon pala palalta maan tasalle. Jollain tavalla tuli sääli vanhaa taloa joka nyt tuli elinkaarensa päähän. Mutta ymmärrän kyllä hyvin asukkaita, koska jos talo on vähän pieni ja se ei enää toimi kunnolla, on sille tehtävä jotain.

 

No. Talo purettiin ja jonkin aikaa tontti seisoi aivan tyhjänä, lukuunottamatta autotallia joka jäi pystyyn. Ilmeisesti omistajat säilyttivät tallissa huonekaluja ja muuta tärkeää. Sitten tonttia taas kaivettiin ja sinne asennettiin salaojaputket sekä tehtiin pohja valmiiksi perustuksia varten. Ja aivan muutamassa päivässä uuden talon perustuksetkin oli valettu. Kyllä nykyään talon rakentaminen on nopeaa. Veikkaan että vanhaa taloa oli rakennettu ainakin vuosi ellei kaksi. Ja siinä oli käytetty materiaaleja sieltä täältä mitä sodan jälkeen nyt sattui saamaan ja mihin oli varaa. Eihän silloin edes saatu pankkilainoja nykyiseen tapaan vaan rahat oli säästettävä pikku hiljaa.

IMG_4412

Perustus kun oli valmis, aloin jo odottelemaan seuraavaa vaihetta. Kattotuolit oli jo kiikutettu tontin laitaan joten tiesin että kohta alkaa tapahtumaan. Ja perustuksista näki minkä kokoinen uusi talo oli oleva.

IMG_4472

Sitten lähdin taas yhtenä aamuna töihin ja kun palasin kotiin oli talo jo pystyssä. Tokihan siinä on vielä paljon tekemistä sekä sisältä että ulkoa mutta veikkaan että omistajat muuttavat sisään vielä kesän lopulla. Minä seuraan tilannetta ja katsotaan sitten miltä se näyttää kun pihakin on muokattu ja talo on saanut maalin pintaan. Niin, mikäköhän väri talolle tulee? Veikkaan että siitä tulee keltainen, kuten vanhakin oli, vaikka se oli tiilipintainen ja tästä tulee puusta.

IMG_4497

Niin. Sitten pitää vielä jännittää mitä tapahtuu autotallille. Jääkö se paikalleen vai revitäänkö sekin lopulta pois?

IMG_4500

 


Julkaisuun liitetyt avainsanat:

Ei liitettyjä avainsanoja.