Uusi perheenjäsen: Husse- robottileikkuri

PihaTalo

Meillä on ollut jo noin kymmenen vuotta robottiruohonleikkuri. Ihan niitä ensimmäisiä tai varmasti ensimmäinen joita tuli markkinoille oli Electroluxin Automower. Hintaa oli jo silloin muutama tonni mutta sain sen tutun kautta vähän huokeammalla. Ajattelin että täytyyhän tätä kokeilla ja laite hankittiin. Asentaminen oli jo silloin melko helppoa. Telakka-asema, jossa laite lataa itsensä tarvitsee virtaa. No, minä laitoin sen terassin alle ja sinne sain virtasenkin johdettua. Sitten alue jonka laite leikkaa piti rajata sellaisella matalajännitekaapelilla. Aluksi laitoin kaapelin nurmikon pintaan mukana tulleilla metallisilla sinkilöillä mutta myöhemmin kaivon koko kaapelin lapiolla maahan muutaman sentin syvyyteen. Näin ei ollut riskiä että leikkuri vetäisi itse kaapelin poikki, koska niin kävi muutaman kerran kun kaapeli oli pinnassa.

IMG_2987

Hienointa laitteessa oli että se ei pidä juuri mitään ääntä. Siinä moni naapuri ja ohi kulkijakin ihmetteli ett mikäs toi härveli on mutta kun niitä sitten alkoi tulla markkinoille enemmän, ihmettely väheni ja loppui. Laitoinkin sen leikkaamaan monesti illalla tai jopa yöllä (leikkuuajan voi määritellä viikonpäivän ja kellonajan tarkkuudella) joten kun aamulla heräsi oli nurmikko taas kunnossa. Laitoin sen leikkaamaan parin päivän välein ettei nurmikko ennätä tulla liian pitkäksi. Ja ”Anssi” , joksi laitteen nimesimme leikkasi kuin kone. No, konehan se onkin. 🙂

Vuoden kului ja joka kevät kaivoin Anssin kellarivarastosta, jossa sitä talvella säilytettiin, esille, viritin uudelleen ja Anssi leikkasi. Satoi tai paistoi, Anssi leikkasi. Joskus harvoin Anssi jäi jumiin johonkin juuren hankaan tai kuoppaan jonka se itse sutaisi märällä kelillä mutta muuten se toimi moitteettomasti. Kerran vaihdoin siihen akun ja latausasemaan salamaniskun takia piirikortin mutta muuten homma rokkasi hyvin. Kunnen Anssille tuli dementia. Se alkoi unohtaa tulla ajoissa lataukseen ja jäi raukka keskelle pihaa nakottamaan. No, lopulta Anssista ei enää ollut hoitamaan hommaa ja sen oli aika siirtyä eläkkeelle.

Viime kesänä hankittiin sitten Anssille seuraaja. Electrolux-leikkuri on nykyään Husqvarna, joten päädyin samaan koneeseen muttaa uuteen versioon. Muotoilu on hieman muuttunut vuosien aikana ja meidän uudella perheenjäsenellä on jo silmätkin päässä joten edistystä on tapahtunut. Husse, joksi uusi valkoinen kaveri on nimetty, on nyt puutarhan ja nurmikon uusi kunkku. Katsotaan miten Husse klaaraa hommat Anssin jälkeen.

IMG_3469

IMG_3470


Julkaisuun liitetyt avainsanat:

Ei liitettyjä avainsanoja.


Kommentteja 1 kpl.

  • Pullaposkipallero 🐼🐾

    Olipa kiva tarina Anssista ja Hussesta. Ihanat uskolliset ja urhoolliset leikkurit, jotka ei vähästä hätkähdä ja menevät porskuttaa eteenpäin uhmaten säätä ja kaikenlaisia esteitä. Sääliksi ihan kävi kun Anssilta loppui voimat kesken. Sellaista tämä elämä on.

  • Kommentoi blogikirjoitusta:

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

    *