Digitaalinen imuri imuroi digiroskaa ja vähentää hiilidioksidipäästöjä

Sisustus

Sähköpostien säilyttämisestä johtuvat hiilidioksidipäästöt ovat valtavat. Keskivertosähköpostin säilyttäminen tuottaa 4 grammaa hiilidioksidia. Digitaalinen imuri vähentää kuormaa.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Internetiä käyttää päivittäin 1,5 miljardia ihmistä, ja verkosta on käytännössä tullut toinen kotimme. Monet eivät kuitenkaan tiedä, että datan säilyttämisen ympäristövaikutukset ovat jo samalla tasolla ilmailualan päästöjen kanssa [1].

Electrolux on kehittänyt maailman ensimmäisen digitaalisen imurin, World Wide Vac:n, tämän hälyttävänä kehityksen hidastamiseksi.
Hyvästi digitaalinen pöly – digitaalinen imuri puhdistaa digikuonaa

Netissä surffaaminen, sähköpostien lähettäminen ja kuvien jakaminen vapauttaa jopa 830 tonnia hiilidioksidia vuodessa [2]. Sähköpostien säilyttämisestä johtuvat hiilidioksidipäästöt ovat valtavat, sillä keskivertosähköpostin säilyttäminen tuottaa 4 grammaa hiilidioksidia ja ihmisillä on keskimäärin 8000 sähköpostia sähköpostilaatikossaan [3].

Electroluxilta maailman ensimmäinen digitaalinen imuri, World Wide Vac

World Wide Vac on helppokäyttöinen ja ilmainen verkkotyökalu, jonka kuka tahansa voi ottaa käyttöönsä pienentääkseen omaa hiilijalanjälkeään. Työkalun avulla oma pilvi pysyy pienempänä. Ensimmäiseksi palvelu lanseerataan Googlen Gmail-sähköpostipalvelun 425 miljoonalle käyttäjälle.

”Elintilamme verkossa on ääretön. Tämä on johtanut digitaaliseen hamstraamiseen, sillä säästämme helposti kaiken, mitä meille lähetetään. Google tekee mahtavaa työtä kehittääkseen ympäristöystävällisiä ja tehokkaita ratkaisuja datan säilyttämiseksi. Tämä on meidän tapamme auttaa ihmisiä pitämään pilvensä puhtaana”, sanoo markkinointijohtaja Arto Arhipoff Electroluxilta.

Electrolux tekee jatkuvasti töitä puolittaakseen* hiilidioksidipäästöjään vuoteen 2020 mennessä. World Wide Vac on beetavaiheessa oleva työkalu, jonka kehitys aloitettiin uuden UltraFlex-imurimallin suunnittelun yhteydessä. UltraFlex-imuri ylettyy kodin jokaiseen tilaan, ja idea syntyi siivouksen laajentamisesta kodin fyysisistä tiloista sähköiseen elintilaamme.

Näin siivoat sähköpostisi

World wide vac digitaalinen imuri

World Wide Vac on helppokäyttöinen ja ilmainen verkkotyökalu, jonka kuka tahansa voi ottaa käyttöönsä pienentääkseen omaa digitaalisesta roskasta aiheutuvaa hiilijalanjälkeään.

1. Yhdistä Gmail-tilisi World Wide Vac-palveluun osoitteessa www.worldwidevac.com
2. Valitse haluamasi imurointitaso neljästä vaihtoehdosta: S, M, L tai XL.
3. World Wide Vac analysoi sähköpostitilisi löytääkseen turhat sähköpostit.
4. Kun kaikki turhat sähköpostit on kerätty yhteen paikkaan, voit valita haluatko poistaa ne saman tien vai siirtää ne Roskaposti-kansioon.
5. Kun siivous on valmis voit kirjautua ulos. Saat kustomoidun arvion siitä, kuinka paljon olet vähentänyt päästöjä poistetun datan ansiosta.

Näin World Wide Vac toimii

Jokainen siivoustaso (S, M, L, XL) pohjautuu erilaisiin algoritmeihin, antaen käyttäjälle mahdollisuuden räätälöidä oman siivouksen laajuus.

  • S-taso siivoaa sosiaalisten medioiden ja mainostajien lähettämiä sähköposteja.
  • M-taso siivoaa sosiaalisten medioiden ja mainostajien lähettämiä sähköposteja, sekä yli vuoden avaamattomina olleita sähköposteja.
  • L-taso etsii samoja sähköposteja kuin M-taso, mutta sen piiriin kuuluvat myös kaikki yli kolme vuotta vanhat sähköpostit, poissulkien omalta tililtä tai henkilökohtaisilta kontakteilta lähetetyt postit.
  • XL-taso siivoaa kaikki sähköpostit, joista löytyy ennalta-asetettuja negatiivisia hakusanoja, kuten ”tarjous” ja ”ale..

World Wide Vac pääsee sähköpostitilille vain siivouksen ajaksi, eikä se tallenna mitään dataa tai henkilökohtaisia tietoja.

 

Lisätietoja: www.worldwidevac.com
*verrattuna vuoteen 2005

Lähteet:
[1] http://www.gartner.com/newsroom/id/530912
[2] http://www.acs.org/content/acs/en/pressroom/presspacs/2013/acs-presspac-january-23-2013/toward-reducing-the-greenhouse-gas-emissions-of-the-internet-and-telecommunications.html
[3] http://pando.com/2013/04/05/the-truth-about-email-whats-a-normal-inbox/

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

digitaalinen imuri imuri imurointi sähköposti


Artikkelin aiheeseen liittyviä yrityksiä: