MAINOS | Build Care

ElaProof-pinnoite suojaa kotisi

Talo
Sokkelin suojaksi on levitetty musta Elaproof-pinnoite.
Elaproof-pinnoite tukkii ilmavuodot ja estää kosteuden pääsyn rakenteisiin. Voit huolehtia kotisi terveydestä valitsemalla kattoon, räystäisiin, sokkeliin, lattioihin ja läpivienteihin laadukkaan Elaproof-tuotteen, joka toimii vedeneristyksenä ja paikkaa vuotokohdat varmasti. Lue lisää!
31.3.2023

Kodissa mikään ei ole niin tärkeää kuin terveellinen ja turvallinen sisäilma. Siihen vaikuttaa moni asia, kuten tilojen lämpötila, kosteus, veto ja sisätiloihin pääsevä radonsäteily.

Tilojen lämpötila ja veto vaikuttavat kodin viihtyvyyteen, mutta esimerkiksi radonsäteily aiheuttaa terveyshaittoja. Siksi saumojen ja ilmavuotokohtien tiivistys sekä radonsuojaus tulee varmistaa remontoidessa ja uutta rakentaessa.

Toinen äärimmäisen tärkeä asia on talon rakenteiden suojaus ulkopuolelta tulevalta kosteudelta ja sään rasituksilta. Katon, sokkelin, rännien ja syöksytorvien sekä sisärakenteiden, kuten lattioiden ja seinien, suojaaminen laadukkailla pinnoitteilla kuuluu talon kunnossapidon perusasioihin.

Tässä artikkelissa kerrotaan vesipohjaisista ja ekologisista ElaProof-pinnoitteista, jotka eivät sisällä myrkyllisiä höyryjä tai iholle vaarallisia ainesosia mutta silti suojaavat kotiasi tehokkaasti. Ilmatiivis, kemikaaleja ja UV-säteilyä kestävä pinnoite on testattu ja tutkittu VTT:n, RISE:n ja Kiwa:n toimesta useaan kertaan ja todettu turvalliseksi. Lue lisää!

Piirroskuva Elaproof-pinnoitteen käyttökohteista talossa.

Vesipohjaiset ja ekologiset ElaProof-pinnoitteet soveltuvat suojaamaan kotisi rakenteita monella tavalla. Ne eivät sisällä myrkyllisiä höyryjä tai iholle vaarallisia aineita.

Sisäilmatiivistykseen ja radonsuojaukseen Elaproof-pinnoite

ElaProof Indoor -pinnoite on tuote, joka tiivistää rakenteiden saumat ja estää haitallisten vuotojen pääsyn kodin sisäilmaan. Se on erityisesti rakenteiden ja rakennusten sisäilmatiivistykseen sekä radonsuojaukseen on tarkoitettu vesipohjainen pinnoite, joka on heti käyttövalmis käsi- tai ruiskumassan. ElaProof Indoor pitää elastisuutensa ansioista saumat tiiviinä vuosien mittaan rakennusten ja rakenteiden eläessä.

ElaProof tarttuu hanakasti useimmille pinnoille ja sen levittäminen on vaivatonta – tiivis sauma syntyy varmasti.  Sisätiloissa pinnoite kuivuu nopeasti ja muodostaa samalla ilmatiiviin kalvon, jolloin esimerkiksi rakennusvaiheessa pääsee jatkamaan seuraaviin työvaiheisiin turhia odottamatta.

Rakennustietosäätiö on myöntänyt ElaProof Indoorille parhaan M1-päästöluokituksen, koska siitä haihtuu erittäin vähän mitään yhdisteitä huonetilaan. Tuotteella on myös yleiseurooppalainen sisäkäyttöön tarkoitettujen tuotteiden sertifikaatti ja CE-merkintä. ElaProof Indoor on listattu Pohjoismaisen Ympäristömerkinnän rakennustuotetietokantaan, ja sitä voidaan käyttää Joutsenmerkityissä rakennuksissa.

Ylhäältäpäin kuvattu kerrostalon katto, joka on pinnoitettu kestämään sään vaikutuksia.

Pinnoitus säästää kattoa ja pidentää sen elinkaarta.

Katto suojaa taloasi, suojaa sinä kattosi

Ulkoapäin tuleva kosteus ja sään vaihtelut aiheuttavat ongelmia talon rakenteisiin ja siten myös sisäilmaan. Erityisesti katto altistuu jatkuvalle rasitukselle Suomen säässä. Vanhan katon pinnoittaminen on järkipäätös, joka säästää luontoa ja euroja.

ElaProof H -pinnoite on kätevä tapa varmistua pelti-, huopa- tai mineriittikaton kunnosta ja pidentää sen käyttöikää useilla vuosikymmenillä. Sen ominaisuudet ovat parhaimmillaan käytettäessä suojaavana pinnoitteena sään vaihtelua ja UV-säteilyä vastaan. ElaProof on kehitetty Suomen ääriolosuhteisiin ja myös testattu niissä, joten se kestää varmasti vettä ja pakkasta.

ElaProof H tarttuu kaikkiin normaaleihin kattomateriaaleihin helposti, eikä katon edes tarvitse olla kuiva ennen käsittelyä. Se säilyttää elastisuutensa vuosikymmeniä ja pysäyttää alla olevan materiaalin ruostumisen ja korroosion.

Kosteuden suojaa ilman sekoittamista – näin helposti ElaProof-pinnoite levitetään katolle

  • ElaProofin valtti on helppokäyttöisyys: pinnoite on käyttövalmista sellaisenaan eikä vaadi eri komponenttien sekoittamista.
  • Pinnoitteen voi levittää käsin tai ruiskuttaen.
  • Hankalia suojavarusteita ei tarvita ja työvälineille riittää vesipesu.
  • Pinnoite levittyy helposti ja kuivuu nopeasti – mutta kuitenkin tarpeeksi hitaasti, jotta ehdit korjailla virheet.
  • Päivän päätteeksi laitat vain purkin kannen kiinni ja peset työvälineet vedellä – kaikki on taas valmista seuraavaan kertaan.
  • ElaProof säilyy sellaisenaan suljetussa astiassa huoneenlämmössä.
  • Katon käsittely ElaProofilla ei vaadi tulitöitä eikä pinnoitteessa ole terveydelle haitallisia aineita.
Perusmuuriin on levitetty Elaproof-pinnoite, jonka päällä on suojalevy.

Elaproof-pinnoite sopii sokkelin suojaamiseen, sadevesijärjestelmien kunnostamiseen sekä läpivientien ja saumojen tiivistämiseen.

Suojaa vielä sokkeli ja räystäät samalla pinnoitteella

Kun katto on suojattu, samalla Elaproof H -pinnoitteella voi suojata esimerkiksi sokkelit ja räystäät. Pinnoite soveltuu erinomaisesti myös sadevesijärjestelmien kunnostamiseen sekä läpivientien ja saumojen tiivistämiseen.  Jos rakenteeseen on syntynyt vuotokohtia, ne saa paikattua ElaProofilla varmasti.

ElaProof H -pinnoitteella syntyy helposti ekologinen, kestävä, elastinen ja vesitiivis kerros erilaisille rakennuspinnoille. Se sopii myös huokoisille pinnoille, kuten puulle, betonille ja kevytsoraharkoille. Sillä voi liittää toisiinsa esimerkiksi puuta ja betonia sekä suojata materiaaleja korroosiolta ja ruosteelta.

ElaProof H soveltuu esimerkiksi

Ylhäältäpäin on kuvattu terassi, jonka puolikkaaseen on levitetty Elaproof-pinnoite.

Terassin lattiasta saadaan siisti ja erilaisia sääoloja kestävä vesitiivis rakenne Elaproof-pinnoitteella.

Kaipaako lattia tai seinä uutta pintaa tai vedeneristystä – valitse ElaProof+Sand?

Sokkelin voi myös käsitellä ElaProof+Sand-sokkelirouheella, jossa on pinnoitteen lisäksi karkean raekoon (0,7–1,2 mm) hiekkaa. Sen avulla pinnasta tulee elävän näköinen ja moderni. ElaProof+Sand soveltuu ulkokäytössä betonisokkeleiden ja perusmuurien viimeistelyyn.

Mikäli terassi tai vaikka kylpyhuoneen lattia kaipaa uutta pintaa ja vedeneristystä, kannattaa tutustua ElaProof+SAND-tuoteperheeseen. Se sisältää sokkelirouheen lisäksi lattia- ja seinäpintojen viimeistelyyn sekä vedeneristykseen helppokäyttöiset tuotteet, joissa ElaProof-pinnoite ja hiekka ovat käyttövalmiina seoksena. Pinnoitetta on helppo työstää, ja hiekka tuo tyylikkään säväyksen lattiaan ja seinään.

Lattia- ja seinäpinnoitteet sopivat esimerkiksi terasseille, portaisiin, parvekkeille ja kylpyhuoneisiin. Sen voi levittää monenlaisille pinnoille: esimerkiksi lastulevy, kipsilevy, betoni, keraaminen laatta, muovimatto, epoksi-, akryyli- ja polyuretaanimassa.

Itselle jää valittavaksi pinnoitteen väri ja raekoko hienosta karkeaan. Lopullinen pinta on miellyttävän karhea ja lattiassa mukava jalan alla, muttei liukas.

Valmistajan suositus on, että kaikki ElaProof+SAND-tuotteilla käsitellyt vaakapinna suojataan Elacoat-pintalakalla. Valikoimassa on väritön lakka sekä 10 RAL-värisävyä. Elacoat-pintalakat lisäävät kulutuskestävyyttä, ja niillä käsitellyt lattiat on helppo pitää puhtaana.

Elaproof-käsittely on meneillään punaisen tiiliseinän edessä.

ElaProof Indoorille on myönnetty paras mahdollinen M1-päästöluokitus, koska siitä ei juuri haihdu yhdisteitä huonetilaan.

Hyödynnä 30 prosentin alennus verkkokaupassa

Elaproof-tuotteita voi ostaa rautakaupoista ja kätevästi myös verkkokaupasta.

Käytä maksaessasi koodia suomelasp30, niin saat 30 prosentin alennuksen ostoksestasi. Koodi voimassa 31.12.2023 saakka, eikä koske toimitusmaksua.