Elinkaariajattelulla voi säästää pitkän pennin pientalon kaupassa

Talo

Rakentamisesta lähtien on hyvä suunnitella ja seurata kiinteistön kunnossapitoa sekä tutkituttaa ja ylläpitää sen kuntoa.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Elinkaariajattelulla voi säästää pitkän pennin pientalon kaupassa

Kim Malmivaara Raksystems Insinööritoimisto Oy:sta kertoo elinkaariajattelusta MyyAsuntoni.fi -verkkopalvelun blogissaan. Rakentamisesta lähtien on hyvä suunnitella ja seurata kiinteistön kunnossapitoa sekä tutkituttaa ja ylläpitää sen kuntoa.

Väestöstämme hieman yli 50 % asuu omakoti- tai paritalossa. Talojen omistajilla ei usein ole tietoa kotinsa kunnosta, saati taitoa sen korjaamiseksi. Nykyajan pientaloasukkaat eivät ymmärrä ennaltaehkäisevän kunnossapidon merkitystä. Omakotitalojen omistajille myös käyttöiät ovat uusi asia eivätkä he muista, että rakennus ei säily hyvänä ellei sitä säännöllisesti huolleta ja uudisteta. Kallein kiinteistön kunnossapitomenetelmä on vaurion korjaaminen. Halvimmalla pääsee, kun ongelmat voidaan ennaltaehkäistä. Monesti kodin kunto kartoitetaan vasta, kun olemme menossa asuntokaupoille.

Asuntokauppa on helpompaa, kun rakennuksen kunto on tiedossa hyvissä ajoin. Myyjän on helpompi myydä kun kunnosta on huolehdittu ja korjaukset on kirjattu ylös. Jos rakennuksen kunto ei vastaa ostohetkellä myyjän ja ostajan oletusta, kaupat voidaan perua ja myyjä jää kahden asunnon loukkoon. Tällöin pettymys kohdistuu ulkopuoliseen asiantuntijaan, jonka osapuolet tilasivat toteamaan vain sen, mikä olisi voitu estää suunnitelmallisella huollolla.

”Toivon, että lähitulevaisuudessa opimme pientalopuolella elinkaariajattelun merkityksen ja alamme huoltamaan ja tutkituttamaan koteja säännöllisesti”, päättää Malmivaara.

Lue koko blogikirjoitus: http://blogi.myyasuntoni.fi/blog/2015/03/30/elinkaariajattelua-soisi-sovellettavan-myos-pientaloihin/

Julkaisuun liitetyt avainsanat:

Ei liitettyjä avainsanoja.