MAINOS

40 miljoonan korjausavustukset ja energia-avustukset haettavana

Lämmitys

Valtion asuntorahastosta voidaan myöntää 40 miljoonan euron korjausavustukset ja energia-avustukset vuonna 2015. Tulorajoja korotetaan 15 prosentilla.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Kuntien myöntämä energia-avustukset ovat pientalojen harkinnanvaraisia energia-avustuksia, jotka myöntää rakennuksen sijaintipaikan kunta.

Korjausavustusten myöntämisessä painotetaan edelleen hissien asentamista jälkikäteen hissittömiin asuinrakennuksiin sekä liikkumisesteiden poistamista asuinrakennuksissa. Avustusten painopisteenä ovat myös vanhusten ja vammaisten henkilöiden asuntojen korjaaminen kotona asumisen mahdollistamiseksi.

Energia-avustukset tarveharkintaisesti

Korjausavustuksia myönnetään lisäksi kuntotutkimusten kustannuksiin silloin, kun rakennus on kosteusvaurioitunut ja aiheuttaa terveyshaittoja. Energia-avustuksia myönnetään tarveharkintaisesti pientalokohteiden energiakorjauksiin. Avustuksia ei myönnetä muihin tarkoituksiin.

Vanhusten ja vammaisten henkilöiden asuntojen korjaamiseen myönnettävien avustusten sekä tarveharkintaisesti pientaloille myönnettävien energia-avustusten myöntämisperusteina olevia enimmäistulorajoja korotetaan 15 prosenttia, mikä lisää avustusten saatavuutta.

Energiatodistus

Avustukset jätetään rakennuksen sijaintipaikan kuntaan

Tarkemmat hakuohjeet avustusten hakemisesta saa Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksesta ARA:sta. Hakemukset jätetään rakennuksen sijaintipaikan kuntaan, joka myöntää avustukset. ARA myöntää hissiavustukset.

Korjaustyöt voi aloittaa avustuspäätöksen jälkeen, ellei avustuksen myöntäjä ole antanut erillistä lupaa töiden aloittamisesta etukäteen.

Avustuksia koskevat päätökset liittyvät ikääntyneiden asumisen kehittämisohjelman (2013–2017) toteuttamiseen.

”Olen tyytyväinen, että vanhusten ja vammaisten henkilöiden kotien korjaamiseen on saatu lisärahoitusta, ja että avustuksia voi saada entistä suurempi määrä ihmisiä. Asukkaan tarpeita vastaava, arjessa toimiva koti on yksi hyvän elämänlaadun kulmakivistä. Kun koti on kunnossa, voi siellä myös asua kauemmin”, toteaa kulttuuri- ja asuntoministeri Pia Viitanen.

 

Korjaus- ja energia-avustukset ja kuntien korjausavustusneuvojien yhteystiedot löydät täältä (ara.fi)

 

Lähde: Ympäristöministeriö, ym.fi

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

energia-avustus korjausavustus korjausavustusneuvoja