Energianeuvoja vastaa kodin energiankäytön pulmakysymyksiin

Lämmitys
Söikö viilennyskäyttö ilmalämpöpumpun säästöt? Sopivatko ledit ulkovaloihin? Apua pieniin ja suuriin energiankäytön kysymyksiin tarjoaa maksuton kuluttajien energianeuvonta. Tutustu!

Unelmatontti löytyi, mutta millainen on energiatehokas talo? Tähän ja lukemattomiin muihin kysymyksiin vastataan energianeuvonnan puhelinpalvelussa, joka avautui kesätauon jälkeen elokuun alussa.

Numerossa 029 0300 320 vastataan neljästi viikossa kuluttajien energiankäyttöön liittyviin kysymyksiin. Puheluissa on palvelumaksu: 8,35 snt/minuutti + pvm/mpm.

Maanantaisin klo 9–12 ja keskiviikkoisin klo 13–16 asiantuntijan apua saa rakentamiseen ja remontointiin, lämmitystapavalintoihin sekä -energiaan liittyen. Kodin sähkölaitteiden käyttöön ja laitevalintoihin liittyviin kysymyksiin vastataan tiistaisin klo 9–12 sekä torstaisin klo 13–16.

Energiankäytön faktat löydät kätevästi eneuvonta.fi-portaalista


Kysy & keskustele -palstalle voi jättää energiankäyttöön liittyviä kysymyksiä, joihin asiantuntijat vastaavat. (kuva: eneuvonta.fi)

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Keväällä avatussa kuluttajien energianeuvonnan portaalissa www.eneuvonta.fi on luotettavaa ja puolueetonta tietoa asumisen, rakentamisen ja remontoinnin sekä liikkumisen energiasta ja järkevästä käytöstä. Perusfaktojen lisäksi kattava aihekohtainen linkkilistaus auttaa kuluttajia oikean tiedon jäljille.

Portaalin Kysy & keskustele -palstalle kuluttajat voivat jättää kysymyksiä, joihin asiantuntijat vastaavat. Keskusteluun voivat osallistua kaikki sivuilla käyvät. Palstalla voi kommentoida keskusteluja sekä jakaa omia energiansäästöön ja -käyttöön liittyviä kokemuksiaan ja vinkkejään.

Löydä lähin energianeuvojasi

Energianeuvojien verkosto kattaa lähes kaikki maakunnat. 17 alueellista toimijaa eri puolilla Suomea opastaa kuluttajia järkevään energiankäyttöön. Tieto lähimmästä energianeuvojasta ja sen tarjoamista palveluista löytyy portaalista (www.eneuvonta.fi/etsi-lahin-neuvoja ).

Energianeuvojan voi bongata myös lähiseudun tapahtumista. Neuvojat pystyttävät neuvontapisteitä suomalaisten suosimille markkinoille ja tapahtumiin. Elokuussa energianeuvojat kiertävät ainakin Päijät-Hämeessä ja Satakunnassa.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Tutustu palveluun: www.eneuvonta.fi

Lähde: Motiva Oy

Valtakunnallista kuluttajien energianeuvontaa koordinoi Motiva Oy työ- ja elinkeinoministeriön toimeksiannosta.

MAINOS
MAINOS LOPPUU