Siirry pääsisältöön

Osallistu kilpailuun!

Voit voittaa Tempur-tyynyn

Energiatehokas pientalo kuluttaa vähemmän energiaa

Lämmitys
Energiatehokas talo kuluttaa vähintään puolet vähemmän energiaa kuin rakentamismääräysten minimivaatimukset täyttävä talo. Ympäristökuormitus pienenee samassa suhteessa.

Energiatehokkaan talon rakentaminen on taloudellisesti kannattavaa. Hankintahinnassa tarvitaan 3-4 % prosentin lisäinvestointi normaalirakentamiseen verrattuna. Takaisinmaksuaika on 6-10 vuotta jo tämän päivän energian hinnoilla. Energiatehokkaan talon asumiskustannukset ja huoltokustannukset ovat pienemmät kuin tavallisessa talossa.

Energiatehokkaan talon rakentaminen ei vaadi erikoisratkaisuja, vaan se voidaan tehdä yleisesti käytössä olevilla ratkaisuilla. Useimmilta talotehtailta löytyy energiatehokkaita talomalleja.

Energiatehokkaassa talossa on hyvä sisäilman laatu ja kosteusteknisesti toimivat rakenteet. Näistä tekijöistä ei saa tinkiä energiatehokkuuteen pyrittäessä.

Energiatehokas talo on ammattilaisten suunnittelema. Itse talo, sen rakenteet ja talotekniikka on suunniteltu toimivaksi kokonaisuudeksi. Hyvistä suunnitelmista kannattaa maksaa, sillä suunnitteluvaiheessa lyödään lukkoon 90 % rakentamisen kokonaiskustannuksista ja noin 80 % talon tulevista käyttö- ja energiakustannuksista.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Lisätietoja: www.motiva.fi