Energiatodistus puuttuu monesta rivitalotaloyhtiöstä

Lämmitys

Kaikki taloyhtiöt eivät ole vielä heränneet tilaamaan energiatodistuksia. Heinäkuun alusta lähtien Energiatodistus on ollut pakollinen myös rivitaloissa

Jaa sosiaalisessa mediassa

– Energiatodistus on ensimmäinen askel energia-asioiden kehittämisessä, muistuttaa Isännöintiliiton toimitusjohtaja Tero Heikkilä.

Energiankustannukset muodostavat jopa kolmanneksen yhtiövastikkeesta. Jos taloyhtiö ei ole aktiivinen energiatehokkuuden parantamisessa, asumiskustannukset uhkaavat nousta turhaan. Energiatodistus on monen mielestä turha paperi, koska sen merkitystä ei ymmärretä. Liikkeellä on myös väärää tietoa, että tulossa olisi lakimuutos. Joissakin taloyhtiöissä uskotaan virheellisesti, että energiatodistusta ei tarvitsekaan tehdä.

– Käytännössä kaikilla kerros- ja rivitaloyhtiöillä pitää olla energiatodistus eikä tähän ole tulossa muutosta. Jos energiatodistusta ei ole vielä tilattu, kannattaa taloyhtiön hallituksen tehdä siitä päätös pikimmiten, painottaa lakiasiantuntija Jaana Sallmén Isännöintiliitosta.

Energiatodistus kiinnittää omistajien huomio energiakysymyksiin

Varsinainen työ energiankulutuksen vähentämiseksi alkaa vasta sen jälkeen. Energiankulutusta taloyhtiöissä voi tehokkaimmin vähentää:

  • Opastamalla asukkaita järkevään energiankäyttöön esimerkiksi lämpimän veden kulutuksessa.
  • Huolehtimalla siitä, että lämmitys- ja ilmanvaihtojärjestelmien säädöt ovat aina kunnossa.
  • Lisäksi korjausten yhteydessä kannattaa parantaa rakennusten energiatehokkuutta.


Lisätietoja
: www.isannointiliitto.fi

 

energiatodistus

Energiatodistus on pakollinen kerros- ja rivitaloissa ja uudemman pientalon myynnin ja vuokrauksen yhteydessä.

Julkaisuun liitetyt avainsanat:

energiatodistus isännöinti rivitalo


Artikkelin aiheeseen liittyviä yrityksiä: