MAINOS

Ensi vuoden keittiötrendit juhlistavat elämisen makua

Keittiö

Ensi vuoden keittiötrendit saavat inspiraationsa kahviloista, ravintoloista ja toimistoista, mutta yhä enemmän myös luonnosta.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Moderni keittiö taipuu ravintolaksi ja työpisteeksi, mutta on useimmalle myös rauhan tyyssija. Ensi vuoden keittiötrendit näkyvät luovasti suunnitellussa keittiössä, jossa halutaan viettää laatuaika perheen tai ystävien kanssa.

Monenkirjavat keittiötoiveet on mahdollista täyttää hyödyntämällä erilaisia tilaratkaisuja. Aamiaiskaapit, taittuvat taskuovet ja sokkelilaatikot tarjoavat sekä säilytystilaa että seesteisyyttä.

Keittiön kiinteiden elementtien lisäksi tilaa tehdään seinä- tai kattohyllyillä. Lisää tunnelmaa voidaan tuoda esimerkiksi kattamalla pöytä tyylikkäästi sävy sävyyn keittiön kanssa.

  

Ensi vuoden keittiötrendit toistavat elämyksellisyyttä ja arjen luksusta. Suositut aamiaiskaapit kätkevät sisäänsä tarvikkeita, joita tarvitaan päivittäin mutta ei tarvitse enää levitellä pitkin tasoa tilaa viemään.

Ensi vuoden keittiö voi olla esimerkiksi

  • monen tekemisen hybridikoti
  • elämää kestävä keittiö
  • rauhallisten värien kokonaisuus yllättävillä yksityiskohdilla
  • hyvinvoinnin ja rauhan tyyssija.

↑Keittiö voi taipua myös työtilaksi.

Keittiö kestää elämää

Keittiöiden ostajat haluavat tehdä vastuullisia valintoja, jotka ovat kestäviä ja terveellisiä niin itselle kuin ympäristölle. Tuotantoketjulta odotetaan läpinäkyvyyttä ja tietoa ympäristövaikutuksista.

Ihmiset ovat valmiita sijoittamaan enemmän kalusteisiin, jotka heijastavat omaa persoonaa ja kestävät niin aikaa kuin kulutustakin, eikä sesonkiajattelu ole enää tätä päivää. Tasomateriaaleina suosittuja ovat esimerkiksi kivi ja kvartsi.

– Vastuullisuus kuuluu olennaisesti myös keittiösuunnitteluun. On tärkeää, että vastuullisuus huomioidaan keittiön toiminnoissa esimerkiksi kodin jätelajittelun ja sitä kautta materiaalien kierrätyksen kautta. Yhtä tärkeää on valita vastuullinen keittiötoimittaja, kertoo, sisustusarkkitehti SIO Eeva Kokkonen Keittiömaailmasta.

↑Maanläheiset värit ja pehmeät muodot ilmentävät luontoa.

Rauhalliset värit yllättävillä yksityiskohdilla

Ensi vuonna keittiön trendiväreinä jatkavat muun muassa beige, lämmin harmaa ja luontoon yhdistettävät maanläheiset värit. Luonnonläheinen värimaailma sointuu yhteen ilman suuria kontrasteja.

– Esimerkiksi Nordic Nature -keittiömallistossamme kohtaavat persoonallisuus, pehmeät muodot ja luonnon inspiroimat värit. Maanläheisestäkin keittiöstä voi kuitenkin löytyä myös särmää ja yllättäviä yksityiskohtia, esimerkiksi musta pistorasia, Kokkonen sanoo.

Kodin toivotaan olevan harmoninen kokonaisuus, mutta rohkeita värivalintojakin mahtuu mukaan. Keittiöiden värityksellä kuvastetaan ennen kaikkea omaa persoonaa.

↑Seinähyllyt tuovat lisää säilytystilaa ilman, että tarvitaan kokonaisia yläkaappeja. Rohkeampi värienkäyttäjä piristää keittiötä esimerkiksi upealla karpalon värillä, joka on raikas ja näyttävä valkoisen rinnalla.

Hyvinvointia ja rauhaa

Keittiöt ilmentävät yhä enemmän hyvinvointia, jota tavoitellaan muun muassa luonnollisuudella. Sisustus muovautuu rauhallisemmaksi pehmeiden muotojen, rauhallisten värien sekä luonnollisten materiaalien käytön kautta.

Myös ensi vuoden keittiötrendi tuo tilaan valaistuksen, joka imitoi luonnollista valoa. Lisäksi ilmanlaatuun ja antibakteerisiin materiaaleihin kiinnitetään enemmän huomiota. Koteihin ja keittiöihin halutaan nyt huomaamatonta teknologiaa, joka tekee työnsä – mutta jää arjessa haluttaessa taka-alalle.

– Keittiövalinnoilla vaikutamme myös fyysiseen hyvinvointiimme. Esimerkiksi M1-luokitellut kalustemateriaalit takaavat puhtaamman sisäilman. Hyvinvointi on myös henkistä: mielenrauha ja onnellisuus ovat meille tärkeitä. Huolella valitut materiaalit ja toimivat ratkaisut ovat elämänlaatuun vaikuttavia tekijöitä, Kokkonen summaa.

↑Harmonia ja hyvinvointi kuuluvat moderniin keittiöön. Värit kumpuavat luonnosta ja kaikelle tekemiselle on riittävästi tilaa.

Lähde ja kuvat: Keittiömaailma

Lue myös: Kyselytutkimus: Keittiöllä suuri vaikutus kodin ostopäätöksessä

Keittiön maalaus – näin rintamamiestalossa tehtiin täydellinen muodonmuutos

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

ensi vuoden keittiötrendit keittiö keittiötrendit 2022 trendikeittiö