Esineiden internet ja lähitulevaisuuden elektroniikka muuttavat elämäämme

Sisustus
Kulutuselektroniikan tulevat trendit ovat esineiden internet, itsestään ajavat autot, digitaalinen terveydenhoito, robotit ja muuttuvat videon katselutavat. Tutustu!

Yhdysvaltalainen CEA * (Consumer Electronics Association) on julkistanut vuosittaisen teknologiatrendejä luotaavan ”Five Technology Trends to Watch” -raporttinsa.

Vuoden 2014 raportissa pureudutaan viiteen avaintrendiin, jotka ovat esineiden internet, itsestään ajavat autot, digitaalinen terveydenhoito, robotit sekä videon jakelu- ja katselutapojen muutos. Raportti kertoo kunkin trendin vaikutuksista ympäröivään maailmaan sekä tarjoaa ennusteen markkinoiden kehittymisestä.

Esineiden internet

”Esineiden internet oppii kuluttajien tapoja ja tarpeita valtavien tietoverkostojen avulla ja rikastuttaa siten elämäämme. Kun digitaaliset laitteet korvaavat analogiset edeltäjänsä, ne voivat ottaa hoitaakseen monia ihmisten nyt itse tekemiä tehtäviä. Uskomme, että esineiden internet kasvattaa tuottavuutta”, kertoo CEA:n pääekonomisti Shawn DuBravac .

Itsestään ajava auto

Itsestään ajavien autojen kehitystrendin kiinnostavuutta korostaa kuluttajien valmius siirtyä kuljettajan paikalta takapenkille. CEA:n tekemän kyselyn mukaan peräti 79 prosenttia vastaajista voisi matkustaa ilman kuljettajaa kulkevassa autossa.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Raportissa arvioidaan suurten autovalmistajien tilannetta itsestään ajavien autojen testaamisessa ja kehittämisessä. Lisäksi pureudutaan siihen, miten yleisten teiden avaaminen robottiautoille vaikuttaa yhteiskuntaan ja lainsäädäntöön.

Älykellot tarkkailevat terveydentilaa

Päälle puettavan tekniikan tuoreimpia edistysaskeleita ovat esimerkiksi älykellot, jotka osaavat ajan näyttämisen lisäksi muun muassa toistaa musiikkia, tarkkailla terveydentilaa ja näyttää viestejä.

”Teknologiateollisuus muuttuu, kehittyy ja innovoi jatkuvasti. Tämä raportti antaa syvälle luotaavan näkemyksen tulevaisuuden trendeihin, jotka mullistavat elämämme. Raportti perustuu CEA:n omiin markkinatutkimuksiin, ja sen esiin nostamat lupaavat trendit voivat vaikuttaa markkinoihin merkittävästi”, sanoo CEA:n pääjohtaja ja hallituksen puheenjohtaja Gary Shapiro .

”Five Technology Trends to Watch” on CEA:n joka toinen kuukausi ilmestyvän ”It Is Innovation (i3)” -julkaisun erikoisliite. Sen voi lukea osoitteessa CE.org/FiveTechs .

MAINOS
MAINOS LOPPUU

 

Lähde: Netprofile

* Consumer Electronics Association (CEA) on Yhdysvaltain kulutuselektroniikkateollisuuden vaikutusvaltaisin toimialajärjestö.

 

MAINOS
MAINOS LOPPUU