Espoolaisperheen unelma toteutui (osat 3-4: – Allasmuovin asennus ja konehuone)

Piha

3. Allasmuovin asennus
Allasmuovin asennus oli kaikkein teknisin vaihe altaan pystytyksessä, mutta ehdottomasti palkitsevin. Olihan allas sen jälkeen jo ihan uima-altaan näköinen.
Allasmuovissa oli kulmissa merkit, jotka muovin aukaisun yhteydessä kohdistettiin kulmiin.

Jaa sosiaalisessa mediassa
3. Allasmuovin asennus
Allasmuovin asennus oli kaikkein teknisin vaihe altaan pystytyksessä, mutta ehdottomasti palkitsevin. Olihan allas sen jälkeen jo ihan uima-altaan näköinen.
Allasmuovissa oli kulmissa merkit, jotka muovin aukaisun yhteydessä kohdistettiin kulmiin. Ensimmäinen kulma kiinnitettiin 5 cm mittaisilla snap-in – lukitusmuovilla tarkasti kulmaan. Sitten allasmuovin yläreuna lyhyttä sivua pitkin snap-in listan sisään. Sitä mukaan, kun reuna on listan sisällä, painetaan snap-in lukitusmuovia paikoilleen. Kulmassa tarkistetaan, että molemmat kulmamerkit ovat paikoillaan. Tämän jälkeen sivukerrallaan asennetaan muovi paikalleen. Lopulta allasmuovin yläreunan ollessa lopullisella paikallaan voidaan aloittaa vesitäyttö lämpimällä vedellä. Veden ollessa 1-2 cm korkeudella työnnetään pohjasta rypyt suoraksi ja alakulmat kohdalleen. Pohjan ryppyjen suoristuttua vesiraja nostetaan 20 senttiin. Nyt allasmuovi on jo niin tiukalla, ettei se enää liiku lainkaan. Nyt olikin hyvä hetki tehdä läpiviennit ohjeiden mukaan. Läpivienneissä allasmuovi jää tiivisteiden väliin, että allas ei vuoda. Onneksi allasmuovin asennuksessa oli Folkpoolin kauppias mukana antamassa ohjeita. Lisäksi allasmuovin asennukseen tarvittiin kaksi miestä. Muovin asennus sujui nopeammin kuin arvasimmekaan ja tästä suurkiitos kauppiaalle ☺
Lopuksi allasta täytettiin sitä mukaa vedellä, kun altaan ulkopuolelle tehtiin maatäyttöjä.
4. Konehuone
Jotta vesi pysyisi altaassa puhtaana, tarvitaan siihen kunnon laitteet.
Altaan vesi kierrätetään hiekkasuodattimen läpi ja tarvittaessa vettä voidaan lämmittääkin. Meidän kokoonpanossa lämmityksen hoitaa 9kW ilmavesilämpöpumppu. Iso vesimassa tarvitseekin paljon lämpöenergiaa, sillä noin viikossa saimme lämmitettyä veden uimakelpoiseen lämpötilaan. Lämmitys on Suomen oloissa suositeltavaa, koska sen avulla uintikautta voidaan pidentää syyskuuhun asti.
Parhaimmillaan konehuone saadaan sisätiloihin, mutta maahan upotettukin erillinen tila riittää. Me teimme konehuoneen itse rakentamalla vesivanerista laatikon. Vanerien sahausreunat lakattiin ohennetulla polyuretaanilakalla kolmeen kertaan ja liitos kohdat tiivistettiin silikonilla.Koska vaneri on ohutta ja upotussyvyydessä 1,2m on merkittävä maanpaine, piti laatikkoon tehdä reunavahvisteet. Ulkopuoliset reunavahvisteet toimivat samalla maa-ankkureina. Routaa ajatellen laatikko on asennettu salaojasoraan, jolloin maa ei roudi laatikon välittömässä läheisyydessä.
Konehuoneen pohja on osastoitu ja molemmat puolet on viemäröity. Osastointiin käytetty lankku toimii myös oivallisesti maapainetukena laatikon leveämmälle sivulle.
Allasmuovin asennus 2
 
Allasmuovin asennus 3
 

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

Ei liitettyjä avainsanoja.