Espoolaisperheen unelma toteutui (osat 5-7: Terassi ja allaspeite)

Piha
Terassi 1
5. Terassi Altaan ympärille tulevan terassin suunnittelu aloitettiin myös heti allaskauppojen jälkeen. Pihamme savinen maa ja terassin iso koko (n. 100m2 pinta-ala) vaikuttivat suunnitelmaan. Perinteinen maanvaihto, eristäminen ja pilariperustus olisi tullut kalliiksi. Terassi perustettiin kierrepaalujen ja altaan vieressä olevan sepelitäytön varaan.
5. Terassi
Altaan ympärille tulevan terassin suunnittelu aloitettiin myös heti allaskauppojen jälkeen. Pihamme savinen maa ja terassin iso koko (n. 100m2 pinta-ala) vaikuttivat suunnitelmaan. Perinteinen maanvaihto, eristäminen ja pilariperustus olisi tullut kalliiksi. Terassi perustettiin kierrepaalujen ja altaan vieressä olevan sepelitäytön varaan. Paaluja perustukseen meni 29 kappaletta. Paalujen päälle asennettiin paaluhatut ja primäärikannattajiksi 2X6 lankut.Pintamateriaaliksi valittiin UPM:n Profi Deck komposiittilauta sen ylivoimaisten ominaisuuksien takia. Terassin pintamateriaalin ollessa komposiittilautaa tarvittiin vielä ristiin koolaus 2X4 lankuista 400mm välein. Määrälaskenta aiheutti meille harmaita hiuksia, kun komposiittia ei suositella asennetavaksi perinteisellä juoksevalla päätyliitoksella. Niinpä tilausvaiheessa piti tehdä tarkka suunnitelma jokaisen laudan paikasta terassilla ja hieman säätää terassirungonkin kokoa, ettei hukkaa syntyisi turhaan. Lopputulos onkin sitten harmonisen kaunis terassi.

6. Allaspeite
Allastamme suojaamaan hankittiin vielä allaspeite. Harkitsimme altaan päälle myös katteen laittamista. Sillä saisi Suomen oloissa pidettyä altaan veden lämpimänä paremmin ja pidennettyä siltä osin uimakautta. Kate oli kuitenkin meidän perheelle liian kallis vaihtoehto, joten päädyimme hankkimaan rullattavan allaspeitteen.
Allaspeite on helppo käyttää ja levittää altaan päälle. Peitteen etuja on monia. Meidän perheelle tärkein syy hankkia peite oli ennen muuta allasveden pitäminen puhtaana. Tonttimme rajalla sijaitsee lukuisia lehtipuita ja havupuita. Näistä lentelee lehtiä ja havunneulasia väistämättäkin altaaseen. Mikäli perheessä on pieniä lapsia tai eläimiä, kannattaa ehdottomasti hankkia allaspeite suojaamaan altaaseen tippumista. Folkpoolin allaspeite kestää nimittäin jopa kävellä peitteen päällä ilman että tippuu altaaseen.

7. Loppusanat
Allas valmistui muutamassa viikossa viikonloppu- sekä ilta- ahertamisten jälkeen. Terassiin menikin sitten hieman kauemmin. Ensimmäiset uinnit omassa uima-altaassa olivat mukava kokemus ja viilensivät mukavasti terassin rakentamisen ohella. Perheen lapset erityisesti osasivat nauttia näistä hetkistä. Altaisiin tutustumisvaiheessa Folkpoolista syntynyt vaikutelma laadukkaasta kokonaisuudesta osoittautui projektin aikana todeksi. Voimme lämpimästi suunnitella Folkpool Espoota ja heidän altaita sekä ammattitaitoista myyjää. Kannustamme muita tarttumaan rohkeasti hankkeeseen☺.
Terassi 2
Terassi 3