Etävalvonta tarkkailee pumppaamoa väsymättä ja puuttuu ongelmiin ajoissa

Talo

Isoveli-pumppaamoseuranta on ennaltaehkäisyä parhaimmillaan, koska etävalvonnan ansiosta pumppaamon toimintaan voidaan puuttua jo ennen kuin tulee ongelmia.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Isoveli-pumppaamoseuranta on verkkopohjainen pumppaamoiden ja erottimien etävalvonta- ja hallintajärjestelmä, joka valvoo laitteen tilaa koko ajan. Se sopii kaikkiin kiinteistöihin, joissa on pumppaamo.

Isoveli kertoo pumppaamon tilan, pinnantasot, pumppujen tuoton ja kumulatiivisen vesimäärän, toimintaennusteen ja hälytykset. Sovelluksen avulla pumppaamo on seurattavissa ja ohjattavissa reaaliaikaisesti selaimella tai mobiililaitteissa. Järjestelmän voi asentaa myös jälkikäteen, ja se voidaan integroida kiinteistövalvontajärjestelmään.

Isoveljen ansiosta kiinteistön pumppaamoa voi siis seurata etänä, eli olla koko ajan perillä, miten ja koska pumppu toimii.

– Valvontajärjestelmällä voidaan ennakoida mahdollisia vikatiloja, sillä toimimattomasta pumpusta voi tulla iso lasku. Kun tietää, miten ja milloin pumppu toimii, voi olla rauhallisin mielin, kertoo Jari Reinikainen Talokaivo Oy:stä.

 

↑Isoveli-sovelluksen avulla pumppaamoa voi seurata ja ohjata reaaliaikaisesti selaimella tai mobiililaitteissa.

Valvonnan lisäksi etäkäyttö

Isoveljen avulla pumppuja voi myös käyttää etänä. Talokaivo Oy:llä on asiakkainaan esimerkiksi liikekiinteistöjä, joissa ei välttämättä ole ketään paikalla, ja erityisesti silloin etävalvonta ja -hallinta rauhoittaa mieltä ja säästää parhaimmillaan isoilta vesivahingoilta.

– Näemme etävalvonnasta esimerkiksi virtaamat, eli kuinka paljon pumppu pumppaa. Jos virtaama laskee, voimme käyttää pumppuja etänä ja toivoa, että tukos lähtee pois. Jos se ei auta, oletamme, että pumppu on rikki ja lähetämme korjaajan paikalle, Reinikainen kertoo.

Perinteisessä tapauksessa pumppaamosta lähtee vikatilassa hälytys huoltoyhtiön päivystyspuhelimeen, jolloin paikalla kävisi ensin huoltomies toteamassa ongelman. Sen jälkeen soitettaisi pumppuhuolto paikalle, jos ongelma sitä vaatisi. Koko tämän ajan on olemassa todellinen vesivahingon riski, jos pumput eivät toimi.

– Etävalvonnan ansioista pystymme havaitsemaan ongelman jo, ennen kuin kukaan on edes käynyt paikalla, ja pääsemme nopeasti korjaamaan sitä. Se on kustannustehokasta, Reinikainen sanoo.

↑Isoveli-pumppaamoseuranta kertoo ongelmista jo ennen vesivahinkoa, jolloin niihin voidaan puuttua ja ne ehditään korjata ajoissa.

Ongelmat huomataan ajoissa

Isoveli-valvontajärjestelmää voisi verrata varashälytykseen: Pumppu ei välttämättä rikkoudu, mutta murtovaraskaan ei aina onneksi osu kohdalle. Vahinkoihin ja jopa huonoon onneen kuitenkin varaudutaan.

Isoveli-pumppaamoseuranta on ennaltaehkäisyä parhaimmillaan, koska sen avulla voidaan puuttua pumppaamon toimintaan jo ennen kuin tulee ongelmia. Kuukausikustannus on joitakin kymppejä, mikä on pieni raha mielenrauhasta.

– Pumppaamon jatkuva valvonta on olennaista myös mökillä tai omakotitalossa, sillä jos vahinko sattuu, kustannus lankeaa yhdelle kotitaloudelle. Vakuutusyhtiö ei välttämättä edes korvaa vahinkoa, jos pumppuja ei huolleta tai valvota asianmukaisesti, Reinikainen huomauttaa.

Vuosihuoltosopimus valvonnan rinnalle

Vanhan ohjauskeskuksen voi vaihtaa uudempaan Isoveli-ohjauskeskukseen esimerkiksi saneerauksen yhteydessä.

Isoveli-pumppaamoseuranta- ja ohjausjärjestelmä sisältää pumppaamon ohjauskeskukseen asennettavan viestintämoduulin ja sovelluksen, jolla valvotaan pumppaamon toimintaa, tilaa ja hälytyksiä verkossa tai mobiilisti. Isoveli lähettää hälytyksen suoraan Talokaivon valvontakeskukseen tai muille halutuille vastaanottajille.

Etäseurannan rinnalle voi hankkia myös pumppujen vuosihuoltosopimuksen.

– Isoveli-valvonnalla pystymme seuraamaan pumppujen tilannetta ja arvioida, koska ja kuinka usein olisi huollon tarvetta. Yhdessä valvontajärjestelmä ja vuosihuoltosopimus varmistavat, että pumppaamo toimii aina moitteettomasti, Reinikainen korostaa.

Katso video Isoveli-pumppaamoseurantajärjestelmästä:

Julkaisuun liitetyt avainsanat:

erottimet etävalvonta Isoveli-pumppaamoseuranta Isovelo-valvontajärjestelmä ohjauseskus pienpumppaamot Pipelife pumppaamo pumppaamoseurata pumppaamot Talokaivo Oy vesivahinko

Julkaisuun liitetty yritys

https://www.talokaivo.fi/talokaivo-fi/

Talokaivo Oy on suomalainen, vuonna 1988 perustettu, muovituotteita valmistava yritys, joka kuuluu Pipelife Finland Oy konserniin. Pipelife Finland Oy on osa kansainvälistä ja pohjoismaiden johtavaa muoviputkialan konsernia, Pipelife International GmbH:ta.

Talokaivo Oy on Suomen suurin kaivotoimittaja. Talokaivo Oy suunnittelee, valmistaa ja myy jäte- ja sadevesiverkostojen kaivo- ja pumppaamojärjestelmiä, haja-asutusalueiden jätevesijärjestelmiä ja hulevesien hallintajärjestelmiä.

Palveleva ja ammattitaitoinen henkilöstömme  palvelee sinua Keravalla, Liedossa ja Tampereella.

 

 

Lue lisää: Talokaivo Oy