Öljylämmittäjien kotitalousvähennysoikeuksia selkeytettiin
Verohallitus on selkeyttänyt öljylämmittäjien oikeuksia saada kotitalousvähennyksiä.
– Öljylämmittäjiltä on tullut paljon kyselyjä kotitalousvähennyksistä ja siitä, mitkä työt niihin oikeuttavat, kertoo Öljyalan Palvelukeskuksen toimitusjohtaja Pekka Huttula.

Verohallitus on nyt selkeyttänyt ohjeitaan. Vähennykseen oikeuttavat kaikki öljylämmitysjärjestelmään liittyvät kunnossapito- ja perusparannustyöt. Öljykattilan ja öljypolttimen korjauksesta, vaihtamisesta ja asentamisesta saa siis kotitalousvähennyksen. Sen sijaan esimerkiksi öljypolttimen puhdistus tai nuohous eivät kuulu vähennyksen piiriin, sillä ne luokitellaan toistuviksi huoltotoimiksi.

Huttula toteaa, että esimerkiksi öljypolttimen huolto on sen verran edullinen toimenpide, että se jää yleensä kuitenkin alle kotitalousvähennyksen sadan euron omavastuurajan.

– Myös huolto oikeuttaa kotitalousvähennykseen silloin, kun samalla tehdään korjaavia toimenpiteitä, Huttula selventää.

Öljyalan Palvelukeskuksessa ollaan tyytyväisiä siitä, että kotitalousvähennys kannustaa öljylämmittäjiä tarvittaessa vaihtamaan öljysäiliönsä. Yli 30 vuotta vanhojen säiliöiden vaihtamista suositellaan aina.

– Esimerkiksi maanalaisen säiliön vaihtamiseen tarvitaan usein erikoiskalustoa, ja projekti vaatii paljon työtä. Silloin kotitalousvähennyksestä on eniten hyötyä, Huttula toteaa.

Myös öljysäiliön vaihtamiseen johtava tarkastustyö kuuluu kotitalousvähennyksen piiriin. Lämmitysjärjestelmän kunnostustyöstä eli työkorvauksesta saa verotuksessa takaisin 60 prosenttia työn arvosta.

Lisätietoja Öljyalan Palvelukeskuksen neuvontanumerosta (09) 6226 1516, www.oil.fi.