Päätöstä voi olla aluksi vaikea hahmottaa ja tulkita, mutta siihen kannattaa tutustua huolellisesti ja tarkistaa omien kiinteistötietojen oikeellisuus. Suomela.fi-sivuilta löydät lisää tietoa aiheesta sekä linkin Essi Esimerkin kiinteistöverotuspäätökseen. Esimerkkien avulla voit verrata sitä kätevästi omaan verotuspäätökseesi.

Suomela.fi-sivuilla on jo aikaisemmin selvitetty miten voit tarkistaa oman kiinteistöverosi. Elokuun ensimmäisillä viikoilla postitettiin kiinteistön omistajille kiinteistöverotuspäätökset. Lomakkeen etupuolella on päätös kiinteistöverotuksesta, tilisiirtolomakkeet veron maksua varten sekä ohjeet veron maksamisesta. Lomakkeen kääntöpuolella on selvitys kiinteistöverotuksesta, muutoksenhakuohjeet ja tietoa kiinteistöverotuksesta.

Verotuspäätökseen on merkitty veronalaiset kiinteistöt, niiden arvot, kiinteistöveron määrä sekä veroprosentti, jonka mukaan vero on laskettu.

Käy tutustumassa Essi Esimerkin kiinteistöverotuspäätökseen. Esimerkkien avulla voit verrata sitä kätevästi omaan verotuspäätökseesi.