High tech -slummi esillä Habitare 2014 -näyttelyssä

Talo

Paracity-moduuleita pinotaan päällekkäin ja yhdistellään, niihin rakennetaan asuntoja ja näin syntyy uusia kaupunkeja. Paracity esitellään Habitare 2014 -näyttelyssä.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Uusi suomalainen innovaatio, laminoidusta puusta valmistettu kaupunkirakenne Paracity, esitellään ensimmäistä kertaa Suomessa Habitare 2014 -näyttelyssä.

Suomalaisarkkitehti Marco Casagranden suunnittelemia Paracity-moduuleita pinotaan päällekkäin ja yhdistellään, moduuleihin rakennetaan asuntoja ja näin syntyy uusia kaupunkeja asukkaiden itsensä rakentamina. Näitä kaupunkeja suunnitellaan rakennettavaksi lähivuosina Taiwaniin, Japaniin ja Indonesiaan.

Paracityn kuuden metrin kokoinen kuutio on moduuli – Habitare esittelee mallin

Paracityn moduulirakenne valmistetaan suomalaisista cross-laminoiduista mäntypalkeista, joiden valmistus on juuri aloitettu Kuhmossa CrossLam-tehtaalla.

Paracityn moduulirakenne valmistetaan suomalaisista cross-laminoiduista mäntypalkeista, joiden valmistus on juuri aloitettu Kuhmossa CrossLam-tehtaalla.

Moduulin päälle ihmiset rakentavat kaupunkinsa ja asuntonsa itse. Kuutioiden lomaan voidaan suunnitella kaupunkitiloja, teitä tai muuta infrastruktuuria.

Paracityn moduulirakenne valmistetaan suomalaisista cross-laminoiduista mäntypalkeista, joiden valmistus on juuri aloitettu Kuhmossa CrossLam-tehtaalla. Ulkomailla cross-laminointiin käytetään kuusta, mutta kuhmolainen tehdas käyttää sertifioitua suomalaista mäntyä.

– Paracityn idea on sama kuin slummissa, jossa asukkaat ottavat nopeasti käytettävissä olevan tilan haltuun. Paracityn tavoitteena on slummien tapaan toimia kaupunkia puhdistavana muun muassa puhdistamalla itse käyttämänsä veden saastuneiden vesialueiden vedestä, sanoo Marco Casagrande.

Habitare 2014 -näyttelyssä Paracityssa on nähtävillä pienoismalli rakennetusta kaupungista sekä havainnekuvia moduuliasunnoista.

Moduuli on tehty kestämään tulvia ja maanjäristyksiä ja lisäksi se on palonkestävä

Paracity moduulikaupunki

Paracity-moduuleita pinotaan päällekkäin ja yhdistellään, moduuleihin rakennetaan asuntoja ja näin syntyy uusia kaupunkeja asukkaiden itsensä rakentamina.

Ensimmäisessä vaiheessa Paracityja rakennetaan Taiwanin Taipeihin tulvista kärsivälle saarelle, Japanin Pohjois-Fukushiman tsunamialueelle sekä Indonesian Jakartaan. Yhteistä alueille on luonnonkatastrofien mahdollisuus sekä tarve saada nopeasti asuntoja kaupungin asukkaille.

Moduuli on tehty kestämään tulvia ja maanjäristyksiä ja lisäksi se on palonkestävä. Paracity voisi tulevaisuudessa ratkaista slummiutumiseen liittyviä ongelmia ja tarjota nopean ratkaisun jälleenrakentamiseen.

– Taipein Paracity on toteutuessaan maailman suurin puurakennus. Tuotanto on tarkoitus aloittaa ensi vuonna. Ensin asutetaan 200–400 kuutiota ja tulevaisuudessa kaupunkia voidaan vielä helposti suurentaa, kertoo Marco Casagrande.

Habitaren Paracityssa on nähtävillä pienoismalli rakennetusta kaupungista sekä havainnekuvia moduuliasunnoista.

 

Habitare-messut järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 10.–14.9.2014.

Lisätietoja Paracitysta: www.paracity.fi

Julkaisuun liitetyt avainsanat:

Ei liitettyjä avainsanoja.