MAINOS

Valitse työtuoli oikein – lue vinkit!

Sisustus

Työtuoli on etätyötä tekevälle tai koululaiselle arjen tärkeä kumppani, joka huolehtii työskentelymukavuudesta ja ergonomisesta istumisasennosta. Valitse tuoli oikein.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Työtuolien malli- ja värivalikoima on monipuolistunut, mutta tärkein ominaisuus on yhä vakio; laadukaskin tuoli menee hukkaan ilman oikeita säätöjä.

Näillä vinkeillä pääset alkuun sopivaa työtuolia valitessa

 • Ota huomioon tila, johon tuolia ollaan hankkimassa
  • Myymälässä työtuoli saattaa vaikuttaa sopivalta, mutta kotiin saavuttaessa huomataankin sen olevan auttamattomasti liian pieni tai suuri työpöytään nähden. Hyvä lähtökohta tuolin hankintaan onkin miettiä, miten se istuu käytettävissä olevaan tilaan.
 • Tuolin tulee sopia käyttäjälleen mahdollisimman hyvin.
  • Hyvässä tuolissa on monipuolisesti säätövaraa, esimerkiksi istumakorkeus sekä selkä- ja käsinojien liikkuvuus tulee olla helposti säädettävissä.
 • Hyvä työtuoli antaa parhaan mahdollisen tuen selälle.
  • Siinä on miellyttävä istua työskentelemässä useita tunteja ilman, että selässä ja hartioiden tai käsivarsien alueella tuntuu jäykkyyttä.
 • Huono istuma-asento vetää helposti ryhdin ja koko olemuksen kasaan.
  • Hyvän istuma-asennon löytymiseen vaikuttavat ainakin työpöydän korkeus, käyttäjän pituus ja näyttöpäätteen sijoittelu pöydällä.

Työtuoli on myös hyvä päivittää säännöllisin väliajoin olosuhteiden tai käyttötarkoituksen muuttuessa. Vaihtaminen ei vie vararikkoon, sillä markkinoilta löytyy laadukkaita vaihtoehtoja jokaiselle kukkarolle.

Muista koeistua ennen hankintaa

Uutta työtuolia etsiessä moni hakee ensin taustatietoa verkosta. Kun ostopäätös on syntynyt, kannattaa tuoleja lähteä ehdottomasti kokeilemaan paikan päälle alan liikkeeseen.

– Tuolin on tunnuttava omalta siihen istuttaessa – kannattaa kokeilla useita malleja, kunnes miellyttävin vaihtoehto löytyy. On tärkeää tuoda myös perheen koululaiset koeistumaan omat työtuolinsa, Leskinen toteaa.

Viimeiset säädöt tuoliin tehdään vasta, kun työpisteen uusi tulokas on ehditty tuoda liikkeestä kotiin. Tätä ennen asiantuntevaa apua on kuitenkin saatavissa.

– Alan myyjältä kannattaa kysyä rohkeasti apua; heidän asiantuntemuksestaan on hyötyä tuoliin liittyvien säätöjen ja oikeanlaisen istuma-asennon löytämisessä.

Työtuoli voi olla myös sisustuselementti

Työtuoli on myös sisustuselementti

Työtuolin ei tarvitse olla irrallinen muusta sisustuksesta.

Materiaaleilla ei ole työtuolin ergonomian kannalta juuri merkitystä, vaan kyseessä on ennemminkin makuasia. Vaihtoehtoja löytyy – työtuolin saa omien mieltymysten mukaan nahalla tai kankaalla verhoiltuna. Suosittu vaihtoehto on myös erittäin kevyt verkkoselkänoja.

– Monelle tulee työtuolista mieleen se perinteinen musta, maskuliinisen jäykkä tuoli, jossa on nitisevät pyörät alla. Siksi kuluttaja saattaakin yllättyä tämän päivän monipuolisesta tuolitarjonnasta, Riikka Leskinen JYSK:stä kertoo.

Kotiin hankittavan työtuolin ei tarvitse enää olla irrallinen muusta sisustuksesta. Leskisen mukaan keveistä materiaaleista ja laajasta värivalikoimasta löytyy vaativaankin sisustusmakuun sopiva vaihtoehto.

– Kotitoimisto voi tänä päivänä olla juuri käyttäjänsä näköinen.

 

Lähde: www.jysk.fi

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

ergonomia kotitoimisto työhuone työtuoli