MAINOS

Harkinnassa uusi kiertoilmatakka kesämökille? Viisi syytä vaihtaa kesäkodin takka

LämmitysMökki

Mistä tietää, milloin on aika vaihtaa kesäkodin takka? Syitä on monia, mutta usein taustalla on toive sisustuksen uusimisesta, tarve helpottaa kesäkodin lämmitystä tai huoli vanhan takan turvallisuudesta. Listasimme viisi hyvää syytä vaihtaa kesäkodin takka.

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

Pieni kiertoilmatakka sopii suomalaiseen sisustustyyliin. Conturan C510-takkamallin voi sijoittaa nurkkaan tai suoralle seinälle ja mallia voi muunnella sisustustyyliin sopivaksi. Kuva: Contura

1. Tilansäästö – pieni kiertoilmatakka on tehokas lämmöntuoja

Massiivinen tiilitakka vie usein paljon tilaa kesäkodin olohuoneesta ja hallitsee tilaa. Sen sijaan esimerkiksi ruotsalaisen takkavalmistajan Conturan pienin kiertoilmatakka on vain 36 senttiä syvä ja lämmittää jopa 90 neliön tilan.

Takka on voitu alun perin sijoittaa myös paikkaan, joka ei enää ole paras mahdollinen. Uuden takan sijainnin voi miettiä kesäkodin nykyisen elämän mukaan. Jos takkavalintana on pienikokoinen kiertoilmatakka, voi uuden takan sijoittaa vaikka suoraan puulattian päälle ilman lattian perustusten vahvistamista.

2. Sisustus – moderni takka on tyylikäs osa sisustusta

Usein vanhan kesäkodin pinnat on uusittu ja sisustusta parannellaan joka kesä –nurkassa on kuitenkin yhä vanhentunutta mallia oleva takka. Takan vaihtaminen on iso päätös, mutta uusi tyylikäs takka tekee valtavan eron sisustukseen. Uudet takkamallit on suunniteltu sopimaan moderniin kotiin ja sisustukseen.

Vuolukivitakka, kaakelitakka, valurautatakka tai vaikka tyylikäs valkoinen metallipinta – uusien takkamallien tyyleissä on paljon valinnanvaraa. Conturan takkamalleissa on useita erilaisia malleja, värivaihtoehtoja ja lisävarusteita, joiden avulla takka voidaan suunnitella sopimaan monenlaiseen sisustustyyliin ja kesäkodin erilaisiin elämäntapoihin.

3. Käyttömukavuus – uudella takalla lämmönsäätely on helppoa

Vanhan massiivisen tiilitakan kanssa lämmönsäätely voi olla hankalaa. Takka alkaa luovuttamaan lämpöä hitaasti ja lopulta voi lämmittää pienen kesäkodin niin kuumaksi, että yö kuluu hikoillessa. Uusissa takkamalleissa on panostettu lämmönsäätelyyn. Kiertoilmatakan lämmöntuotantoa pystyy säätämään helposti kaasutiiviin luukun ansiosta. Palamisen tehoa kontrolloidaan ilmansäädöillä.

Kiertoilmatakallakin on mahdollista varastoida lämpöä, esimerkiksi Conturan takoissa käytettävän oliviinikivilämpömakasiinin avulla. Lämpö leviää makasiinista asuntoon tasaisesti pitkän ajan kuluessa ja jäähtymisaika on jopa 18 tuntia pellin sulkemisen jälkeen.

Oliviinikivilämpömakasiinilla myös kiertoilmatakalla voi varastoida lämpöä. Oliviinikivi sitoo lämpöä tehokkaasti sekä luovuttaa sitä tasaisesti ja pitkään.

4. Turvallisuus – vanha takka voi olla paloturvallisuusriski

Onko kesäkodin takassa halkeamia tai reikiä? Eikö takka enää vedä kunnolla? Vakituisesti asutuissa taloissa tulisijat ja hormit on nuohottava vuosittain, mutta kesäasunnoissa vain joka kolmas vuosi. Nuohoukseen kuuluu aina myös hormin ja tulisijan kunnon tarkistaminen. Jos takan kunto arveluttaa, kannattaa kutsua nuohooja paikalle, vaikka edellisestä kerrasta ei olisikaan vielä kolmea vuotta.

Nuohoojilla on velvollisuus ilmoittaa takan puutteista ja vioista palotarkastajalle. Kuntoselvitys ja korjausarvio kertovat, onko takka korjattavissa vai tulisiko se vaihtaa uuteen. Jos korjaus on tulossa liian kalliiksi tai ei ole enää mahdollista, on syytä vaihtaa takka uuteen.

5. Energiatehokkuus – uusi takka hyödyntää poltetun puun tehokkaasti

Uusien modernien takkojen energiatehokkuus on tutkittu ja testattu. Nykyaikaiset takat ovat jopa yli 90 % puhtaampia ja 40 % tehokkaampia kuin edeltäjänsä.

Tämän vuoden alussa tuli voimaan vaatimus takkojen energiamerkistä, jossa asteikko on A++ – G. Energiatehokkuus kertoo siitä, kuinka hyvin puun palamisesta syntyvä lämpöenergia saadaan hyötykäyttöön. Uusien takkojen hyötysuhde on tutkittu ja usein erittäin korkeatasoinen. Esimerkiksi joidenkin kiertoilmatakkojen hyötysuhde on jopa 81 % ja jokaisen takan hyötysuhde on tutkitusti A-luokkaa.

Lähde: Mynewsdesk

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

contura designtakka kevyttakka kiertoilmatakat kiertoilmatakka takat takka takkamalli