MAINOS

Helppo, nopea ja toimiva lämmöneriste

Talo

Kingspan-eristeet ovat tehokkaita lämmöneristeitä niin uudis- kuin korjausrakentamiseenkin. Laadukas lämmöneriste takaa kosteusteknisesti turvalliset rakenteet ja säästää tilaa, työvaiheita sekä materiaaleja.

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

Tehokkaat ja tilaa säästävät lämmöneristeet sopivat niin uusiin kuin vanhoihinkin taloihin. Eristelevyjen asentaminen on helppoa ja nopeaa, ja kevyitä levyjä voi käsitellä myös ahtaissa paikoissa. Jäykkärakenteisia polyuretaanilevyjä voidaan leikata, jyrsiä ja porata tavallisilla työkaluilla. Paloturvalliset eristeet eivät vety, kutistu, lahoa tai homehdu, ja niiden lämmöneristysominaisuudet pysyvät muuttumattomina vuodesta toiseen.

Kingspan-Sauna-Satu-(30mm)-2015-Corner-T&G-Straight_lr

Sauna-Satu eristää saunan

Kingspan Sauna-Satu on Suomen tunnetuin lämmöneriste, jolla saadaan saunan lämmöneristys toteutettua helposti ja turvallisesti. Eristelevyjä voidaan käyttää myös muissa tiloissa rakenteiden sisäpuolisena eristekerroksena yhdessä paneeliverhouksen kanssa.

Eristelevyssä on ohut rakenne, joten tilat saadaan mahdollisimman tehokkaasti hyötykäyttöön. 30 mm riittää mainiosti saunan lämmöneristeeksi, sillä tuotteessa on hyvä lämmöneristys ja korkea vesihöyryn vastus. Eristelevyn alumiinipinta heijastaa osan lämpösäteilystä takaisin ja parantaa näin rakenteen lämmöneristyskykyä.

Eristelevy soveltuu kaikkiin rakennuksiin rungon materiaalista ja rakennuksen iästä riippumatta. Lämmöneriste kiinnitetään suoraan kiviseinän tai puurungon päälle. Lattian ja seinän rajassa voidaan nostaa vedeneristys suoraan eristelevyn päälle, jolloin erillisiä sokkelirakenteita ei tarvitse tehdä.

Eristelevy kestää erinomaisesti saunan kuumia ja kosteita olosuhteita. Sauna-Satun ansiosta rakenne on sekä lämpö- että kosteusteknisesti oikeaoppisen ilmanpitävä, joten sauna lämpenee turvallisesti ja energiaa säästäen.

Katso video saunan eristämisestä:

Kingspan-Therma-TP10-Vintti-Iita-90mm-2015-Product-Corner_lr

Vintille lisää tilaa

Kylmän ullakon lämmöneristäminen on monessa rakennuksessa järkevä keino hankkia lisätilaa. Myös käytössä olevan ullakon lisälämmöneristäminen Therma TP10 Vintti-Iita -menetelmällä voi tuoda isot säästöt energiankulutukseen. Huonosti eristettyjen ullakkotilojen kautta syntyvät lämpöhäviöt ovat monessa talossa huomattavat.

Monissa tapauksissa pientalopaketit toimitetaan asiakkaalle ns. käyttöullakkovarauksella. Rakennushetkellä ullakolla ei ole käyttöön tulevia tiloja eikä ullakkotilaa ole lämmöneristetty. Usein tilaratkaisut on kuitenkin suunniteltu siten, että tilan hyötykäyttö on myöhäisemmässä vaiheessa mahdollista. Tällaisessa tapauksessa Vintti-Iita-eristelevyt soveltuvat erittäin hyvin tilan lämmöneristysratkaisuksi.

Katso video, miten kylmä ullakko saadaan hyötykäyttöön:

Vintti_ennen Vintti_remontti

Eristeratkaisut kellareihin

Kingspan Therma -eristeet ovat turvallinen lämmöneristeratkaisu myös kellareiden eristämiseen. Eristeet asennetaan suoraan kiinni kellarin seinään. Eristeet toimivat höyrynsulkuna, joten erillistä höyrynsulkua ei tarvita. Eristeiden hyvä lämmöneristyskyky sekä materiaalille ominainen alhainen vesihöyryn läpäisevyys mahdollistavat lämpötaloudellisesti tehokkaan ja kosteusteknisesti oikein toimivan kellaritilan sisäpuolisen lisäeristyksen.

Kellaritilojen eristämistä suunniteltaessa tärkeää on varmistaa rakennuksen ulkopuolisen vedeneristyksen, salaojituksen ja routasuojauksen kunto ja toteutus. Ilman näiden toimivuutta kellaritilan sisäpuolista lisäeristämistä ei pidä tehdä. Lisäeristämisen edellytyksenä on seinälinjan pysyminen kuivana ulkoista kosteutta vastaan sekä maan pysyminen sulana.

Eristeillä tiiviin rakenteen toteuttaminen on helppoa. Eristelevyn paksuudeksi kellaritilan sisäpuolisessa eristämisessä riittää 30–60 mm riippuen tilan käyttötarkoituksesta, halutusta eristystasosta sekä siitä, kuinka suuri osa seinälinjasta jää maanpinnan alapuolelle.

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

eriste eristeet eristelevy eristys eristäminen eristää lisäeriste lisäeristys


Lisää samasta aiheesta