MAINOS

Helppokäyttöinen tietokone ikäihmisille

Sisustus

EasyPC on tietokone ikäihmisille. Sen käyttöliittymä ja ohjelmisto on kehitetty madaltamaan tietokoneen käytön kynnystä.

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

Doro EasyPC on kannettava tietokone ikäihmiseille. Siinä on uudenlainen yksinkertaistettu käyttöliittymä ja helppokäyttöiseksi suunnitellut sovellukset tärkeimpiin toimintoihin: internetselain, sähköposti, tekstinkäsittely- ja taulukkolaskentaohjelmat, mahdollisuus videopuheluihin, pelaamiseen ja kuvankäsittelyyn.

Koneessa on kosketusnäyttö sillä monet ikääntyneet kokevat tietokoneen käytön näin helpommaksi. Perhe ja ystävät voivat antaa tukea etäkäytöllä. Lisäksi tietokoneessa on yksinkertaistettu näppäimistö ja hiiri.

Suunniteltu erityisesti ikääntyneille

Laitteen kantava ajatus on sama kuin ikääntyneiden puhelimissakin: varmistaa että jokaisella on pääsy digitaalisiin palveluihin tehokkaan ja käyttäjäystävällisen tietokoneen avulla.

“Ruotsalaiset ja Internet 2014 -tutkimus osoittaa että internetin käyttö on vähäistä ikäihmisten keskuudessa. Suurimmat syyt tähän ovat erilaiset fyysiset rajoitukset kuten heikentynyt näkökyky ja toisaalta se että teknologia koetaan monimutkaiseksi. Näitä haasteita on pystyttävä ratkaisemaan, sillä tietokone ei ole ainoastaan välttämättömyys jokapäiväisessä elämässä, vaan myös erinomainen tapa pitää yhteyttä läheisiin”, sanoo Doron Pohjoismaiden markkinointipäällikkö Camilla Nilsson.

Myös suomalaisissa tutkimuksissa on saatu samanlaisia tuloksia. Vanhus- ja lähimmäispalvelun liiton (Valli) ja Vanhustyön keskusliiton (VTKL), yhteistyössä toteuttaman Käkäte-proketin selvityksessä tärkeimmät tietokoneen tai matkapuhelimen valintaan vaikuttavat tekijät ikäihmisillä olivat toimintojen helppokäyttöisyys, hyvät näppäimet ja sopiva tekstin koko.

“Tavoitteenamme on madaltaa teknologian käytön kynnystä ja samalla kuroa digitaalista epätasa-arvoa umpeen. Matka- ja älypuhelinten kehittämisestä saamamme kokemus on käytetty seniorien tarpeisiin kehitettyyn tietokoneeseen.”

elakelainen - mies

Koneessa on kosketusnäyttö sillä monet ikääntyneet kokevat tietokoneen käytön näin helpommaksi.

Etäkäytettävyys tärkeä ominaisuus

Doro EasyPC™ on heti käyttövalmis. Se tarvitsee vain virtalähteen ja internetyhteyden. Käyttäjää ohjataan tietokoneen toiminnoissa ja lisäapua on saatavilla Apua-painikkeella, joko kattavien opastustoimintojen avulla tai sallimalla ystävän tai perheenjäsenen auttaa etäyhteyden avulla.

Valitsemalla etäyhteyden avun antaja saa sähköpostiinsa linkin, jolla etäkäyttö sallitaan. Käyttäjä näkee koko ajan, mitä etäyhteyden aikana tapahtuu. Etäyhteyden avulla tietokoneeseen voidaan myös kirjautua etänä My Doro Managerin kautta. Näin käyttäjää voidaan avustaa kalenterin ja yhteystietojen käytössä sekä kuvien jakamisessa.

Helpompia ohjelmia ja vain tarpeelliset ominaisuudet

Kun kiikarissa on tietokone ikäihmisille, kannattaa varmistaa, että laitteen mukana tulevat ohjelmat, kuten tekstinkäsittely ja kuvanmuokkaus on suunniteltu yksinkertaisiksi ja helppokäyttöisiksi ilman käyttäjää hämmentäviä tarpeettomia ominaisuuksia. Näin on Doron laitteessa ja lisäksi ohjelmat ovat kuitenkin täysin yhteensopivia muiden vastaavien ohjelmistojen kanssa. Niinpä luodut tiedostot ovat yhteensopivia muiden tietokoneiden ja tablettien ohjelmien kanssa.

Näppäimistössä on Doron periaatteiden mukaisesti selkeät ja suurikokoiset kirjaimet ja merkit. Tarpeettomat ikonit ja merkit on poistettu ja vaihdettu erikoisnäppäimiin, joilla voidaan oikaista usein käytettyihin toimintoihin.

Videopuhelut ilman ylimääräistä ohjelmistoa

Doro EasyPC:n avulla videopuhelut ystävien ja perheen kanssa sujuvat helposti. Doro on kehittänyt oman videopuhelujärjestelmän, jossa käyttäjän täytyy vain valita, kenelle soittaa ja aloittaa puhelu. Jos vastaanottajalla on Doro-käyttöjärjestelmä asennettuna, puhelu alkaa heti. Muuten vastaanottaja saa sähköpostiinsa linkin, joka avaa keskustelun selaimessa, eikä ylimääräistä ohjelmistoa tarvitse asentaa.

  • 15.6 tuuman kosketusnäyttö
  • Käyttöjärjestelmä ja ohjelmat on suunniteltu yksinkertaisiksi ja selkeiksi.
  • Käyttäjillä on mahdollisuus halutessaan siirtyä käyttämään myös perinteistä Windows 8.1-käyttöliittymää

    Doro EasyPC kannettava ikääntyneille

    Helppokäyttöinen kannettava tietokone on suunniteltu erityisesti ikääntyneille.

  • Laitteen suositushinta on 869 euroa.

 

Lisätietoja: www.doro.fi

 

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

eläkeläinen ikääntyminen kannettava tietokone kosketusnäyttö