Helsingin talvipuutarha on eksoottinen kasvikeidas – katso videoesittely

Keittiö

Talvipuutarha on ollut yli 120 vuotta kaupunkilaisten virkistys- ja kohtauspaikka. Tutustu historiaan, nykyisyyteen ja kasveihin videolla.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Talvipuutarha on hienostunut eksoottisten kasvien keidas, joka kutsuu viherretkelle kaikkina vuodenaikoina. Kasvien lisäksi kävijöitä ilahduttavat altaassa uiskentelevat karpit. Kesäisin ja vielä syksylläkin ohikulkija voi ihastella Talvipuutarhan edustan ruusutarhaa.

Talvipuutarhaan tutustuu matkailijoiden ja kuntalaisten lisäksi päiväkoti- ja eläkeläisryhmiä, koululuokkia, opiskelijoita, yhteisöjä ja yrityksiä. Opastuksista on sovittava etukäteen.
Talvipuutarhan takana on kaupunginpuutarha, jossa kasvatetaan muun muassa kesäkukkia kaupungin puistoihin. Kaupunginpuutarha on yleisöltä suljettu alue.

Talvipuutarha kätkee sisälleen yli 200 erilaista kasvia

Helsingin-talvipuutarha-sisakuva

Palmuhuoneessa viihtyvät palmujen lisäksi huonekuuset ja puutarhan vanhimmat kasvit, yli satavuotiaat kameliapuut. Länsisiivessä on muun muassa kääpiöpalmuja, käpypalmu ja uljas kuningasmagnolia sekä vanhan ajan huonekasveja. Kaktushuone on puolestaan kaktusten ja mehikasvien valtakuntaa.

Vieraile eri vuodenaikoina

Joulun kukkijoita ovat joulutähdet, atsaleat, tulppaanit, amaryllikset, hyasintit ja kielot. Pääsiäisenä kukoistavat pääsiäisliljat ja tulppaanit.

 

Lähde, video ja lisätietoa: www.hel.fi

 

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

Ei liitettyjä avainsanoja.