Herkuttele nyt satokauden hedelmillä ja vihanneksilla

Piha
Syksyllä puutarhassa on aikaa askaroida muutaman kuukauden päästä koittavan kevään hyväksi. Kesän satoa on ryhdyttävä syömään heti. Lue lisää!

Syksyllä on aikaa askaroida muutaman kuukauden päästä koittavan kevään hyväksi. Kalusteiden siirtoa varastoon, ruukkujen tyhjentelyä ja työvälineiden kunnostusta on turha siirtää pakkasiin asti, kun ne voi tehdä jo nyt.

Minulle levollinen mieli tulee jo siitä, kun levitän haravoidut lehdet peittämään kasvimaata ja raivaan kaikki herneverkot, tukikepit ja painokivet pois maalta.

Kun ikivanhat ja yhä toimivat kuormalavan kaulukset on vielä nostettu ylös kosteasta mullasta, pesty, kuivatettu ja siirretty katokseen kevättä odottamaan, voin huoletta unohtaa viljelykset.

Kasvispuutarhurin lomakausi alkaa vasta lumentulon myötä

Sitten on vain pidettävä kiinni periaatteesta, että kaikki pakastetut pavut, kellariin viedyt punajuuret ja purkitetut liperihituset päätyvät talven aikana patoihin ja paistoksiin.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Varastoja on nimittäin ryhdyttävä syömään heti. Jos ne loppuvat ennen aikojaan, syy ei ole liian suuressa käytössä vaan liian pienissä viljelyksissä.

Lue myös nämä loka-marraskuun vihervinkit

Tee nyt loka-marraskuussa >
Kuntokuuri huonekasveille loka-marraskuussa >
Idea – kesäkurpitsaa vohvelipannussa >

 

MAINOS
MAINOS LOPPUU