Syksyllä on aikaa askaroida muutaman kuukauden päästä koittavan kevään hyväksi. Kalusteiden siirtoa varastoon, ruukkujen tyhjentelyä ja työvälineiden kunnostusta on turha siirtää pakkasiin asti, kun ne voi tehdä jo nyt.
Minulle levollinen mieli tulee jo siitä, kun levitän haravoidut lehdet peittämään kasvimaata ja raivaan kaikki herneverkot, tukikepit ja painokivet pois maalta.
Kun ikivanhat ja yhä toimivat kuormalavan kaulukset on vielä nostettu ylös kosteasta mullasta, pesty, kuivatettu ja siirretty katokseen kevättä odottamaan, voin huoletta unohtaa viljelykset.
Sitten on vain pidettävä kiinni periaatteesta, että kaikki pakastetut pavut, kellariin viedyt punajuuret ja purkitetut liperihituset päätyvät talven aikana patoihin ja paistoksiin.
MAINOSVarastoja on nimittäin ryhdyttävä syömään heti. Jos ne loppuvat ennen aikojaan, syy ei ole liian suuressa käytössä vaan liian pienissä viljelyksissä.
Tee nyt loka-marraskuussa >
Kuntokuuri huonekasveille loka-marraskuussa >
Idea – kesäkurpitsaa vohvelipannussa >
MAINOS