MAINOS

Elokuu on herukka-aikaa

Piha

Helteiden jatkuessa herukka kypsyy nopeasti. Säilöjien kannattaa olla ajoissa liikkeellä, sillä satoaika voi mennä nopeasti ohitse.

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

Heinä-elokuun vaihteessa käynnistyy herukkasesonki.

Viime päivien ukkossateet ovat piiskanneet herukkapensaita, mutta suuria vahinkoja ei ole tapahtunut. Helteiden jatkuessa herukat kypsyvät nopeasti. Säilöjien kannattaa olla ajoissa liikkeellä, sillä satoaika voi mennä nopeasti ohitse.

Torikaupassa on jo näkynyt käsin poimittuja puna- ja mustaherukoita sekä karviaisia. Myös herukoiden konepoiminta on alkanut aikaisimmilla paikoilla. Elokuun alkupuolella konepoiminta etenee ja suurin osa herukkasadosta korjataan lähiviikkojen aikana.

Mustaherukka on eniten viljelty herukka

Herukoista ylivoimaisesti eniten viljellyn mustaherukan satomäärä on vaihteleva, ja kokonaissato on selvästi normaalia pienempi. Mustaherukan satoa ovat vähentäneet kukinnan aikaiset vaihtelevat säät. Kukkia on vioittunut kylmyyden takia ja toisaalta helteisen sääjakson aikana pölytys on jäänyt vaillinaiseksi. Punaherukan sadosta taas odotetaan normaalia ja marjoja on kehittynyt runsaasti.

Suurin osa herukkasadosta kulutetaan, säilötään ja pakastetaan kotitalouksissa

Mustaherukkaa arvostetaan C-vitamiinipitoisuuden vuoksi ja sen marjat ovat myös tärkeä terveysvaikutteisten fenoliyhdisteiden lähde. Punaherukka ja karviainen taas ovat jälkiruokien ja leivonnaisten piristävän kirpeitä raaka-aineita.

Katso marjojen suoramyyntitilat täältä >

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

herukka mustaherukka punaherukka satokausi