Siirry pääsisältöön

Osallistu kilpailuun!

Voit voittaa Tempur-tyynyn

Hiekkapiha uudistui kiveämällä

Piha
Sammalta puskevan hiekkapihan kiveys muutti Tommin pihan ilmeen.

Suomela on seurannut vantaalaisen Tommin remonttia kuntotarkastuksesta alkaen. Nyt Tommi kivesi autotallin edustan. Aluksi hän lapioi noin 20 senttiä maata sekä osan nurmikosta pihasuunnitelman mukaan 120 neliön alueelta. Kaivaminen oli lähes yhden miehen show, jonka jälkeen pihalle tuotiin 12 kuutiota kivituhkaa. Sen Tommi levitti niin, että kaadot johtavat rakennuksista poispäin.

Kiveyksen pohja tiiviiksi

Linjanarut, vatupassin ja laudan Tommi otti käyttöön jo alussa. ”Pohjatyöt on tehtävä kunnolla. Silloin lopputulos on hyvä ja asennusvaiheessa pääsee helpommalla.” Kivituhkan tasoitus ja tamppaus sujui maantiivistäjällä, jonka Tommi vuokrasi Ramirentiltä Suomelan kupongilla kymmenen euron päivävuokralla. ”Tiivistin kivituhkan 2-3 kertaan. Se oli leppoisaa hommaa.”

Pihan valaistussuunnitelmaan liittyvät kaapelit hän asensi ennen kiviä. Kiveystä suunnittelevan kannattaakin pohtia tilannetta myös tulevaisuuden kannalta, sillä jo ajatus valmiin kiveyksen avaamisesta vaikka valokaapeleita varten turhauttaa.

Kiveyksen kivissä on elävä pinta

Tommi tilasi Lakan Betonilta harmaita ja kahdenlaisia pronssinsävyisiä kiviä. Yhdessä säkissä on 10 neliötä materiaalia. Pihalle tuli ensin 10 säkkiä ja myöhemmin 7 lisää, sillä pinta laajenee tänä kesänä muutamalla kymmenellä lisäneliöllä.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

”Kopautin jokaista kiveä 3-4 kertaa. Olin polvillani kivituhkan päällä styroksipala polvien alla, ja emäntä kantoi kiviä. Myös äiti ja veli kuskasivat kiviä.” Tommi asensi erivärisiä kiviä vuorotellen.

Noin kuukauden kiveysurakka ei jättänyt kauhua kivipihan asennusta kohtaan. Tommi aikoo pinnoittaa vielä kävelypolut ja kuistin edustan. Seuraavaksi tosin on edessä makuuhuoneen rakentaminen kuistin yläpuolelle. Siitä voit lukea täällä.

Sepeliä ja maata kaivettiin pois noin 20 sentin syvyydeltä ja 120 neliön alueelta. Tommi sääti kaadot ja kiveyksen linja-langoilla, laudalla ja vatupassilla
 
Sepeliä ja maata kaivettiin pois noin 20 sentin syvyydeltä ja 120 neliön alueelta. Tommi sääti kaadot ja kiveyksen linja-langoilla, laudalla ja vatupassilla.
 
Kivituhka tampattiin maantiivistäjällä. Valmis kiveys huhtikuussa 2005. Kun perustukset oli edellisenä syksynä tehty kunnolla, se kesti talven roudat ja lumet.
 
Kivituhka tampattiin maantiivistäjällä. Valmis kiveys huhtikuussa 2005. Kun perustukset oli edellisenä syksynä tehty kunnolla, se kesti talven roudat ja lumet.
Teksti Kyösti Suolanen, kuvat Antti Kukkulavirta

MAINOS
MAINOS LOPPUU