MAINOS

Hiirien torjuntaa ja myrkyllisiä joulukukkia – versovatko syyssipulit jo? Lue puutarhurin vinkit

Piha

Mikäli kukkapenkissä tai kasvimaalla pilkottaa valkosipulin tai sipulikukkien versoja, saa ne vielä pelastettua - lue miten. Mitkä joulukukat olivatkaan myrkyllisiä? Puutarhuri vinkkaa hyvästä sivustosta. Ilmojen kylmetessä hiiret pyrkivät sisätiloihin. Jos et halua käytää myrkkyä etkä loukkuja, katso puutarhurin suosittelemat elektroniset karkottimet. Hyvänmielen kerhokalenteri auttaa vähävaraisia suomalaisperheitä.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Valkosipulin versoja näkyvissä – mitä tehdä?

Ei nyt ihan paras tilanne, mutta ei vielä kannata heittää kirvestä kaivoon. Hiukan maata päälle (tai kerros puun lehtiä), ei liikaa ettei maa lämpene entisestään, vaan sen verran että ovat peitteessä. Kun talvi myöhemmin kiristää otettaan, niin suojaa voi lisätä jollei lunta ole tullut. Jos lunta sataa suojaksi, niin ei tarvitse tehdä mitään. Kyllä ne siellä säilyvät ja nousevat sitten keväällä kasvuun, joten ei hätää.

Sama muuten koskee myös kukkasipuleita, jos niiden kasvuja näkyy jo. Ei siis hätää, mutta suojata kannattaa.

Ovatko joulukukat myrkyllisiä? Myrkkytietosivusto kertoo

Näin joulun alla tämä kysymys nousee usein esiin, että mitkä joulukukista ovat myrkyllisiä ja mitkä eivät? Etenkin perheet, joissa vietetään ensimmäisiä jouluja pienten töppösten kera, ovat tästä asiasta kiinnostuneita. Toki maalaisjärjellä pärjää aina, mutta varmuuden kasvien myrkyllisyydestä tai haitallisuudesta voit myös tarkistaa kätevästi HUS:n sivuilta. Siellä on myös ohjeita mahdollisen myrkytystapauksen hoitoon. Kaikkia kasveja siellä ei toki ole, mutta hyvin laaja tietokanta kumminkin.

Kiireisissä tilanteissa soitto suoraan asiantuntijalle numeroon 09 471 977 on se paras vaihtoehto. Tämä numero kannattaa tallentaa puhelimen muistioon varoiksi valmiiksi saman tien.

Hiiret pyrkivät sankoin joukoin sisätiloihin – vinkit torjuntaan ja häätöön

Viimeistään nuo loppuviikon sateet tekivät sen, että hiiret suorastaan syöksyivät sisätiloihin etsimään kuivempaa ja parempaa talvipesää. Nyt kannattaa siis ottaa hiirien häätö ja torjunta oikein kunnolla ohjelmaan, ettei tule ongelmia talven mittaan.

Itse en suosi myrkkyjä, etteivät koirat tai naapurin kissat syö myrkkyyn kuolleita hiiriä tai raadot jää mätänemään talon rakenteisiin. Myös hiirenloukut ovat liian suuritöisiä. Itse käytän elektronisia karkottimia, ne toimivat todella hyvin. Näitä on niin verkkovirralla toimivia kuin patteritoimisiakin. Valikoiman testatuista laitteista löydät täältä

Hyvänmielen kalenterimme tuo hyvää mieltä ympäri vuoden

Puutarhurin kerhokalenterien tuotto menee auttamaan suomalaisia lapsiperheitä ja heidän joulutunnelmansa luomiseen.

Yksittäinen panos ei ole suuri, mutta yhdessä ollaan taas paljon, paljon enemmän. Ja kuinka hyvä mieli tuosta tulekaan, aina kun katson kalenteriin niin muistan, ympäri vuoden.

Hyvänmielen kalentereita saat siis lunastaa hintaan 14,95 € / kpl, tai 27,95 € / 2 kpl

Kiitos jo etukäteen kaikkien niiden lapsiperheiden puolesta, joille me saamme olla tekemässä joulua. 

Terveisin puutarhurisi Juha

Lisää ajankohtaisia puutarhavinkkejä saat Puutarhurin perjantaipostissa aina perjantaisin. Liity >

Teksti ja kuvat: Juha Toikka / KodinKukat Oy

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

hiirenloukku hiiri hiirien karkotus hiirien torjunta hiirikarkotin joulukukat joulukukka Juha Toikka


Lisää samasta aiheesta