Hillitty makuuhuoneen sisustus on unen kannalta paras

Sisustus
Tutkimuksen mukaan tekniset ratkaisut makuuhuoneessa on nyt out, ja materiaaleilta ja makuuhuoneen sisustukselta toivotaan luonnollisuutta.

64 %:lle suomalaisista makeimmat unet tarjoaa hillitty ja yksinkertainen makuuhuone. Viidesosa (19,3 %) taas suosii luonnollisilla materiaaleilla sisustettua makuuhuonetta. Romanttisen makuuhuoneen valitsisi vain 5 %.

”Kovin tekniset ratkaisut makuuhuoneessa on nyt out, ja materiaaleilta toivotaan luonnollisuutta. Muun muassa Villa ja -Pellava -sängyissämme on materiaaleina käytetty nimiensä mukaisesti luonnonmateriaaleja kuten villaa ja pellavaa,” toteaa Familonin mallistopäällikkö Piki Martiskainen.

Tyynyt, peitot ja sänkykin kannattaisi vaihtaa useammin


Lähes puolet suomalaisista (49 %) vaihtaa tyynyt ja peitot uusiin harvemmin kuin viiden vuoden välein.

Yli puolet (%) suomalaisista ei tiedä, missä heidän patjansa on valmistettu. Myöskään peittojen ja tyynyjen alkuperästä ei ole tietoa: yli 48 % kertoo olevansa epätietoisia petivaatteidensa alkuperästä. Tuotteiden kotimaisuus on edelleen tärkeää suomalaisille, sillä yli 34 % valitsisi sänkyynsä aina mieluiten kotimaisen tuotteen.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Nuorimmille sukupolville valmistusmaalla on vähemmän merkitystä kuin vanhemmille. Yli 56-vuotiaista noin 45 % ostaisi aina mieluiten kotimaisen vaihtoehdon verrattuna 22 %:iin 18–22-vuotiaista. Nuorimmat ostaisivat mieluusti edullisimman vaihtoehdon.

Tutkimuksesta ilmeni myös, että lähes puolet suomalaisista (49 %) vaihtaa tyynyt ja peitot uusiin harvemmin kuin viiden vuoden välein. Asiantuntijoiden suosittelema vaihtoväli on pari vuotta.

Lisäksi lähes puolet (49 %) suomalaisista vaihtaa sänkyä kerran kymmenessä vuodessa, mutta yli 20 % ei edes muista, milloin on viimeksi vaihtanut sänkyä. Suositusten mukaan patja kannattaa vaihtaa uuteen noin 10 vuoden välein.

Lisätietoja: www.familon.fi
Tutkimuksen totteutti Tutkimusyhtiö CINT:n syyskuussa 2013. Tutkimukseen vastasi 1014 18-70-vuotiasta naista ja miestä alueellisen väestörakenteen mukaan.

MAINOS
MAINOS LOPPUU