MAINOS

Hirsimökin kuultokäsittely – 5 vinkkiä

Mökki

Ennen kuin talkooväki tarttuu pensseliin, kannattaa käyttää hetki aikaa hirsimökin maalausprojektin suunnitteluun, värien ja tuotteiden valintaan sekä tutustua maalausohjeisiin.

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

1. Tutki pinnat

Vanhempi hirsimökki kannattaa tutkia huolellisesti. Yritä selvittää, millaisella kuullotteella tai maalilla talo on maalattu aikaisemmin.

Jos talo on käsitelty kuultavalla tuotteella eli ”valtattu”, sen voi käsitellä uudelleen samalla tuotteella tai peittävällä maalilla. Jos hirsimökki on maalattu peittävällä niin nyrkkisääntö on, että öljymaalilla maalatun talon voi huoltomaalata öljymaalilla tai vesiohenteisella akrylaattimaalilla. Akrylaattimaalin päälle ei voi kuitenkaan levittää öljymaalia.

Tarvittaessa apua saa Tikkurilan Maalilinjalta tai lähimmästä maalikaupasta näytepalaa vastaan.

2. Helpota värin valintaa koemaalauksella

Tikkurilan ulkovärikarttoihin valitut värit toimivat suomalaisessa maisemassa kaikkina vuodenaikoina. Helpota värin valintaa ja tee koemaalaus erilliselle levylle tai puukapulalle, jota voi mallailla talon seinille eri valaistuksissa ja eri vuorokaudenaikoina.

Jos haluat kuultavan lopputuloksen, jossa puunsyyt näkyvät, tutustu Tikkurilan uuteen Super Color -värikarttaan. Super Color -väriin sävytetyllä kuullotteella on parempi auringonvalon kestävyys verrattuna tavanomaisiin sävyihin sekä pidempi huoltomaalausväli. Tästä värivalikoimasta löytyy lämpimiä, luonnonläheisiä sävyjä.

3. Valitse kestävin tuote kohteeseesi

Valitse Valtti Plus Kesto -kuullote, kun haluat parasta hirsitalosi pintaan. Tämän kevään uutuudella, Valtti Plus Kestolla on tuplasti pidempi huoltoväli kuin tavanomaisilla kuullotteilla, kun se sävytetään upeisiin Super Color -sävyihin. Uudentyyppinen sideaine ja UV-suojaus takaavat erinomaisen säänkeston. Valtti Plus Kesto jättää satiininhimmeän pinnan ja se soveltuu lamellihirsipinnoille ja lautajulkisivuille. Massiivihirsipinnoille soveltuu Valtti Akvacolor -kuullote. Kuullotteille soveltuva pohjustepuunsuoja on Valtti Plus Base.

Tikkurilalla on laaja valikoima puutalomaaleja ja -kuullotteita, löydät muut vaihtoehdot tästä >

4. Hyödynnä teline-etu ja sano EI huojuville tikkaille!

Jos ostat Tikkurilan ulkomaaleja vähintään 50 litraa, voit vuokrata Ramirentin kampanjatelineitä puoleen hintaan! Kampanjatelineisiin kuuluu valikoima alumiinitelineitä ja perässä vedettäviä henkilönostimia.

Lue, miten saat Ramirentin teline-edun >

5. Aloita maalaus, kun pinta puhdas ja kuiva

Ennen maalausta pinnat kannattaa pestä ja huuhdella huolellisesti Tikkurilan Homeenpoistolla. Tämä takaa kuullotteen paremman tarttuvuuden ja pidentää huoltomaalausväliä huomattavasti.

Paras maalaussää on lämmin pilvipouta. Maalaamista ei kannata suorittaa suorassa auringonpaisteessa tai jos on sateen uhka. Maalattavan alustan on oltava kuiva, hyvä käsittelylämpötila on n. + 15-20 °C ja ilman suhteellinen kosteus n. 50 %.

Uusi tai puhtaaksi skrapattu pinta käsitellään pohjusteella. Sekoita kuullotteet huolellisesti. Sivele lauta aina päästä päähän kuullotteella, jottei tule työrajoja. Kohtuullisen hyväkuntoiseen pintaan riittää yksi käsittely.

Tässä Maalilinjan työohjevideo hirsitalon kuultokäsittelyyn:

Lisätietoja:

Tikkurila Oyj

www.tikkurila.fi

Lähde: Tikkurila

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

hirsimökki hirsipinnan kuultokäsittely kuultokäsittely


Lisää samasta aiheesta