MAINOS

Hirsitalon maalaus vaatii huolellisuutta ja perinteiden kunnioitusta

Talo

Hirsitalomme Vähä-Meilahdessa on nyt saanut uuden maalin ulkoseiniinsä ja koko projekti on loppusuoralla. Miten seinien puhdistus meni ja millaisia hidasteita kohtasimme kesäkuussa? Entä mikä edisti maalauksen valmistumista mukavasti etuajassa? Ja miten eri puolilta Suomea Uuteen lastensairaalaan Helsinkiin hoitoon saapuvien sairaiden lasten perheet Ronald McDonald Talon maalausurakan kokivat? Näistä ja vähän muustakin alla, tervetuloa tarinaan mukaan.

Jaa sosiaalisessa mediassa

– Maalauksen valmistelu alkoi ensimmäisellä viikolla tarvikkeiden ja maalien paikalle tuomisella sekä telineiden asennuksella. Alkuun seinistä poistettiin heikosti kiinni olevaa maalia ja etenkin auringon valoa runsaasti saavat etelä- ja länsiseinän maalipinnat olivat kokeneet kovia. Maalin irrottamisen jälkeen tehtiin homepesu ja pintojen kuivuttua maalattiin toisella viikolla pohjamaalit seiniin. Puhdistuksessa paljaaksi tulleet puuosat pohjamaalattiin kahteen kertaan, jonka jälkeen tehtiin lopullinen pintamaalaus kolmannen viikon aikana. Muutamia lahovaurioita löydettiin työn kuluessa ja niissä on syytä vaihtaa vanhat puuosat, jonka jälkeen päästään tekemään maalaus. Eli timpuri menee näinä päivinä heinäkuussa paikalle ja sen jälkeen tehdään loput viimeistelymaalaukset, kertoo Väriset Oy:n Jeremias Peltokorpi.

Tänä kesänä säät suosivat, kun vesisateet eivät juurikaan haitanneet. Toisaalta paljon paistanut aurinko ja helle pakottivat optimoimaan varjoisia maalauskohtia päivittäin. Ilmankosteus oli kuivumista ajattelen mainio ja tämä edisti etenemistä paljon.

Talolla asuvien perheiden elämään maalausprojekti ei tuonut suurta häiriötä – Pihassa liikenne sujui normaalisti ja enemmänkin tekemisen eteneminen kiinnosti Talossa yöpyviä aikuisia. Ja perheiden lapsia kiinnosti tietysti, että mitä talolle tehdään, miksi maalipurkkeja on niin paljon ja miksi Talosta tulee sininen.

Ensimmäinen Ronald McDonald Lastentalosäätiön pihapiirin Talo on nyt maalattu ja olemme erittäin tyytyväisiä. Upeiden kumppaneiden ansiosta projekti eteni ilman suurempia mutkia. Pienet apurit pääsevät myöhemmin kesällä itsekin maalauspuuhiin, tästä lisää seuraavassa blogissamme!

Iso kiitos maalauksen mahdollistaville operatiivisille kumppaneille: Uula Color, C.E.Lindgren, Väriset Oy ja Rakennuttajatoimisto Venttiseiska. Lisäksi kiitos yritysten lahjoituslankun haasteeseen osallistuneille ja henkilöille, jotka ovat lahjoittaneet suoraan tai keräävät varoja maalaukseen digilipas-palvelun avulla. Haastamme myös Suomelan lukijat mukaan – osallistu kampanjasivullamme.

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

hirsitalo Lastentalosäätiö Ronald McDonald Sininen talo