MAINOS

Hirsitalossa eletään perhearkea ja lataudutaan

PihaTalo

Eri puolilta Suomea Uuteen lastensairaalaan Helsinkiin hoitoon saapuvien sairaiden lasten perheitä palvelevat hirsitalot ovat olleet tässä muodossa pystyssä jo 18 vuotta. Nyt on tullut isomman ulkohuollon aika. Vähä-Meilahdessa, kävelymatkan päässä sairaalasta sijaitsevan Ronald McDonald Talon kolme asuinrakennusta maalataan tulevina kesinä. Tulemme maalaamaan ensimmäisen, Sinisen Talon, tänä kesänä ja seuraavina kahtena kesänä muut Talot. Näiden blogikirjoitusten myötä pääset mukaan seuraamaan projektiamme koko kesän ajan!

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

Ronald McDonald Lastentalosäätiön tarina alkoi 70-luvulla USA:ssa, kun eräs sairaan lapsen isä ei enää voinut hyvin motelliyöpymisjaksoissa lapsen ollessa pitkään sairaalahoidossa. Isä teki aloitteen samanlaisten vanhempien kohtaamisesta vain heille tarkoitetuissa asunnoissa ja näin sai alkunsa talojen tarina. Toiminnan rahoittamisessa isä lähestyi McDonald´sia ja näin rahoittajan kautta muokkautui myös nimi ja yhteistyö mahdollisti toiminnan leviämisen myöhemmin myös eri maihin. Säätiöllä on nyt ympäri maailman 400 taloa.

Toimintamme alkoi Suomessa parikymmentä vuotta sitten ja mietimme, että mikä olisi mahdollisimman puhdas ja terveellinen ympäristö lasten perheille. Hirsi rakentamisen elementtinä oli luonnollinen, pitkälle tulevaisuuteen kantava valinta ja löysimmekin eri puolilta Suomea kolme taloa, joista saisimme perustan hienolle talokokonaisuudelle. Vuosittain luonamme asuu noin 400 perhettä, vuosien aikana kaikkiaan yli 8000 perhettä on ollut vieraanamme!

Nyt käynnistyvä Sininen Talo rakentuu Pirkanmaalta Ruovedeltä kotoisen olevan Paarlammin talon hirsien varaan. Ennen rakentamista hirsiä seisotettiin 7 kuukautta, jotta ne painuivat tarpeelliseen muotoon siirron jälkeen. Talo on tehty perinteistä hirsirakentamista kunnioittaen ja rakentamisessa on haluttu tuoda esiin 1800-luvun uusrenesanssin tyyliä. Alkuperäisen rakennuksen pohjan mukaisesti taloa laajennettiin ja rakennukseen lisättiin mm. kellarikerros, joka nykyisin palvelee perheitä tarjoten tilat isolle leikkihuoneelle, saunalle ja kodinhoitohuoneelle. Asuinhuoneet, keittiö ja olohuone sijoittuvat talon ylempiin kerroksiin.

Iso kiitos maalauksen mahdollistaville operatiivisille kumppaneille: Uula Color, C.E.Lindgren, Väriset Oy ja Venttiseiska. Lisäksi kiitos yritysten lahjoituslankun haasteeseen osallistuneille ja henkilöille, jotka ovat lahjoittaneet suoraan tai keräävät varoja maalaukseen digilipas-palvelun avulla. Näistä lisää sivuillamme, <https://rml.fi/yritysyhteistyo/maalausprojekti/> .

Kuulumisiin hetken päästä uudestaan, sillä kerromme pian lisää siitä millaisia haasteita ja onnistumisia olemme hirsitalon maalauksen parissa kokeneet.

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

Lastentalosäätiö Ronald McDonald Sininen talo