Houkuttele ansaan vai karkota – lue hyttysten torjunta -vinkit

MökkiPihaTalo

Suomen suvessa hyttysiä vastaan taistellaan mitä moninaisimmin keinoin. Hong Kong -tavarataloketju keräsi listan suosituimmista torjunta-aineista ja -laitteista niin ulko- ja sisätiloissa kuin luonnossa oleskellessa.

Tiedätkö sen tunteen, kun olet juuri nukahtamassa, on jo pimeää ja korvassasi alkaa inistä hyttynen? Välttääkseen unettomia öitä ja kutisevia paukamia monet suomalaiset varustautuvat juhannuksen ja kesän viettoon hyttysten torjunta keinoin.

– Aineille ja laitteille on kysyntää, kun ihmiset lähtevät mökeille ja viettävät paljon aikaa ulkona, kertoo Toni Ovaskainen, Hong Kong -tavaratalojen tuoteryhmäpäällikkö.

Osa torjuntakeinoista karkottaa hyttysiä, osa houkuttelee ansaan.

– Suosituin torjuntakeino on jo monen vuoden ajan ollut perinteinen OFF!-hyttyssavu. Noin 3-4 vuotta sitten järeämpien hyttysansojen kysynnässä oli iso piikki, mitä selitti silloinen suuri hyttysten määrä ja uusien laitteiden tulo markkinoille. Saa nähdä, tuleeko tästä hyttyskesästä runsas vai ei, Ovaskainen sanoo.

Savut, kynttilät ja ansat hyttysten torjuntaan ulkotiloissa

  • OFF!-hyttyssavu: Suosittu torjuntakeino ulkotiloihin, kuten terasseille. Edullinen ja tehokas ratkaisu hyttyspulmaan.
  • Karkotekynttilä Citronella: Miellyttävämpi tuoksu kuin esimerkiksi savulla.
  • Mosquito Magnet -laitteet: Eri mallit houkuttelevat hyttyset ansaan vapauttamalla ilmaan hiilidioksidivirtaa. Nestekaasulla toimivien laitteiden hinta on korkeampi kuin savujen tai karkotekynttilöiden ja vaihtelee malleittain noin 300 eurosta 900 euroon. Mosquito Magneteilla on mahdollista pitää hyttyset poissa jopa 4 000 neliömetrin alueelta, ja ne sopivat parhaiten käytettäväksi suurilla pihoilla.

Ovi- ja ikkunaverhot sekä tehoaineet sisätiloihin

  • Ötökkäoviverhot ja ikkunaverkot: Käytännöllinen ja edullinen tapa pitää hyttyset ulkona.
  • Raidin Electric Liquid -laite: Toimii verkkovirralla. Laite kiinnitetään pistorasiaan, ja se vapauttaa lämmetessään tehoainetta ilmaan. Tuli markkinoille vuonna 2015 ja voitti tänä vuonna Kuningaskuluttajan testissä kaksi UV-valolaitetta. *

Suihkeet ja karkottimet tai vaatteet luonnossa liikkujille

  • OFF!-suihkeet: Tehokkaita, edullisia ja suosittuja. Suurin osa OFF!-karkotteista perustuu DEET-torjunta-aineeseen.
  • Free-hyttyskarkote: Hajuton ja edullinen.
  • ThermaCELL-hyttyskarkotin: Kannettava karkotin, joka sopii mukaan esimerkiksi leirintäpaikalle tai piknikille. Antaa suojan noin 20 neliömetrin alueelle.
  • Pitkähihaiset paidat ja -housut sekä savu: Ekologinen tapa torjua hyttysiä.

*Kuningaskuluttuja: http://yle.fi/aihe/artikkeli/2016/04/27/testissa-sisatilojen-hyttysansat-yksi-myrkylla-kaksi-ilman

Lisätietoja:

Hong Kong Group Oy

www.hongkong.fi

Hong Kong on suomalainen koko perheen tavarataloketju tekeville ihmisille. Hong Kong tarjoaa monipuolisen valikoiman laadukkaita tuotteita edullisin hinnoin. Valikoimamme koostuu muun muassa työkaluista, puutarhatuotteista, kalastustarvikkeista, taloustarvikkeista sekä muista kotiin ja vapaa-aikaan liittyvistä tuotteista. Hong Kongin 530 työntekijää palvelee 27 tavaratalossa ympäri Suomea, 2 puutarhatuotteisiin erikoistuneessa Hong Kong Garden Centerissä ja verkkokauppa tarjoaa laajan tuotevalikoiman koko maan kattavasti. Kalastusverkkokauppa toimii myös kansainvälisesti. Hong Kong on perustettu vuonna 1989 ja sen omistavat suomalaiset yksityishenkilöt sekä Hong Kongin avainhenkilöt. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Vantaalla.

Lähde: Cision News

Julkaisuun liitetyt avainsanat:

hyttynen hyttysten torjunta


Artikkelin aiheeseen liittyviä yrityksiä: