Kevät alkaa huhtikuussa – ajankohtaista juuri nyt

Piha
PP0215_Sonjan-palsta_4
Kevät on täällä ja on aika ryhtyä toimiin kesän varalle. Siivoa puutarha, pese kasvihuone ja tee kylvöjä. Vai oletko vielä ideoita vailla? Käy kevään vihermessuilla!

Huhtikuussa kevät kolkuttelee ovella –  varaudu seuraaviin!

Siivoa puutarhassa

Auta puutarhaa kevättä kohti siivoa­malla talven pudottelemat risut ja muut roskat. Leikkaa edellisvuotisten perennojen varret ja siisti pensaista kuolleet ja lumen katkomat oksat. Pois­ta viimeistään nyt talvipeitteet aroilta kasveilta.

Kasvihuoneen kevätsiivous

Kevät on parasta aikaa kasvihuoneen siivoukselle. Talven jäljiltä kasvihuone on pesun tarpeessa sekä sisältä että ulkoa. Läm­min vesi ja mäntysuopa sekä pehmeä harja ovat sopivat aseet. Pese myös rakenteiden kolot. Tuo huoneeseen uutta multaa lämpenemään.

Istuta daalian juurakot multiin

Jos kasvatat daalioita isoissa ruukuis­sa, aloita juurakoiden esikasvatus sisällä viimeistään nyt.

Torju kotiloita

Mikäli puutarhassa on ollut kotiloita, ryhdy taistoon ajoissa! Kevään ensim­mäisten kotiloiden hävitys pienentää kantaa huomattavasti. Varhain kevääl­lä ja muutaman kerran kesässä levitetty rautafosfaatti tehoaa jo merkittävästi ongelmaan.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Kevät alkaa huhtikuussa

Ulkoiluta taimia ja tee kylvöjä

Karaise esikasvatettuja taimia viemällä niitä ulos lämpiminä päivinä. Kylvä avomaalle persiljaa, palsternakkaa
ja porkkanaa. Monet salaatit pitävät viileästä, kasvata siis toukokuun alussa nopeakasvuisia lajikkeita kevään en­simmäisiin naposteluihin.

Teksti: Sonja Lumme, kuva: Arne Nylander

Lue myös: Ajankohtaista nyt – ikkunalaudalla ja puutarhassa, Viherpeukalon muistilista – kevät, Kemikaalivapaa kevätsiivous!, Kevätsiivous tekemättä – näillä vinkeillä puhdistat kotisi, Mökkisaunan kevätsiivous – vältä nämä virheet, Ikkunanpesu aloittaa kevätsiivouksen – lue vinkit, Katse kevääseen – puutarhan kevät tehdään nyt, Puutarhaideoita – satumainen puutarha ja Puutarha herää kevääseen 

MAINOS
MAINOS LOPPUU