Huoltovapaat ikkunat päivittävät mökin uudelle tasolle

MökkiTalo

Uusien ikkunoiden myötä vapaa-ajan asunnon sisäilmasta tulee miellyttävää, koska veto vähenee ja lämpötila pysyy tasaisena. Samalla mökin energiatehokkuus ja jälleenmyyntiarvo kasvavat. Puu-alumiini-ikkunat ovat kesämökille täydellinen ratkaisu, sillä ne ovat huoltovapaat ja istuvat mökin ulkonäköön.

Yhä useamman suomalaisen kesämökki on laadukas kakkoskoti, jossa voi viettää pitkiäkin aikoja lomalla ja yhä enemmän myös etätyössä. 

Vapaa-ajan asunnot alkavat olla varustetasoltaan kodin kaltaisia, eikä niiden rakenteistakaan haluta tinkiä. Ikkunoilla on iso merkitys asumismukavuuteen, sillä ne vaikuttavat esimerkiksi sisälämpötilan tasaisuuteen, vetoon ja näkymään ulos.

Monet haluavat viettää mökillä aikaa myös kesän ulkopuolella, eivätkä säätilojen vaihtelut saa häiritä. Ikkunaremontti parantaa rakennuksen energiatehokkuutta ja mahdollistaa mökkikauden aloittamisen aikaisin keväällä ja jatkamisen pitkälle syksyyn. Parhaimmillaan vapaa-ajanasunnon voi ottaa ympärivuotiseen käyttöön – se onkin monen suomalaisen haave.

 

↑Puurakenteiset ikkunat, jotka kestävät kauniina myös ulkopinnaltaan vuodesta toiseen ilman huoltotarvetta, ovat ulkonäöltäänkin täydellinen ratkaisu mökille tai vapaa-ajan asuntoon.

Puurakenteiset ikkunat ilman huoltotarvetta

Puu-alumiini-ikkunat sopivat erinomaisesti vapaa-ajan asuntoon asennettavaksi joko rakennus- tai saneerausvaiheessa. Ne saadaan sovitettua mökin ilmeeseen vuorilaudoilla, jotka voidaan räätälöidä oikeanlaisiksi.

Puu-alumiini-ikkunat kestävät erinomaisesti kaikkia suomalaisia sääoloja. Ne sopivat hyvin myös vapaa-ajan asunnon sisätilojen sisustukseen, koska pokat on valmistettu kotimaisesta puusta ja sisäpuitteet yhdistetään alumiiniseen ulkopuitteeseen.

Ikkunoiden puu- ja alumiiniosiin on valittavissa pintakäsittely, ja myös karmien värin saa valita. Alumiiniosat ovat huoltovapaat eli täydelliset mökille, jossa halutaan lomailla eikä ahertaa.

Puu-alumiini-ikkunoita saa nykyisin myös mattamaalattuina, jolloin ne muistuttavat ulkoa katsottuna perinteisiä puuikkunoita. Ikkunat voidaan tarvittaessa sovittaa mökin alkuperäiseen tyyliin sopivilla ristikoilla.

Energiahukka alas, säästöt ylös

Kesämökin tai vapaa-ajan asunnon ikkuna- ja oviremontti maksaa itsensä takaisin siinä, missä omakotitalon ikkuna- ja oviremonttikin. Mitä vanhemmat ikkunat on tarkoitus vaihtaa uusiin, sitä suurempi energiansäästö energiatehokkailla ikkunoilla saadaan.

Energiatehokkaiden ikkunoiden ja parantuvan ilmanvaihdon ansiosta myös viilennyskulut, kuten ilmalämpöpumpun kulut, pienenevät kesäaikaan.

Miellyttävän ulkonäön lisäksi viihtyvyyteen liittyy sisäilmaa parantava ilmanvaihto ja vedon väheneminen. Aiemmin ilma on voinut vaihtua energiatehottomasti ikkunoiden läpi tai niiden raoista. Ilmanvaihtoa parannetaan remontissa tuuletusikkunoilla tai asentamalla korvausilmaventtiilit

↑Uudet ovet ja ikkunat parantavat energiatehokkuutta ja laskevat vapaa-ajanasunnon energialaskua. Laskelmissa on hyvä huomata sekin, että asennustyöstä voi hakea verottajalta kotitalousvähennyksen.

Myös mökki on sijoitus, josta kannattaa huolehtia

Mökki on rentoutumisen paikka, eikä siellä tule miettiä raha-asioita. Totta kuitenkin on, että mökki, olkoonkin kuinka rakas ja perinteikäs tahansa, on myös omaisuutta ja sijoitus. Ikkunaremontti nostaa mökin arvoa, niin kuin muutkin fiksut remontit, joita siellä toteutetaan.

– Ikkunaremontin ansiosta mökin jälleenmyyntiarvo säilyy tai jopa paranee. Samalla paranee rakennuksen ulkonäkö, viihtyvyys ja turvallisuus, sanoo Lammin Ikkuna Oy:n myyntijohtaja Rainer Salminen.

Lammin Ikkuna Oy toimittaa mökin uudet ikkunat ja ovet mihin tahansa Suomessa, myös mökille Suomen saaristoon. Tutustu tarkemmin asiantuntijoiden vinkkeihin mökkiremontin toteuttamisesta ikkunoiden ja ovien näkökulmasta.

 

 

Julkaisuun liitetyt avainsanat:

energiatehokkuus ikkuna ikkunat kesämökin ikkunat kesämökki mökin ikkuna mökki-ikkuna mökki-ikkunat vapaa-ajan asunto

Julkaisuun liitetty yritys

http://www.lammin.fi

Lammin Ikkunatehdas on jo 1960-luvulta lähtöisin toiminut ikkunoita ja ovia valmistava kotimainen yritys, jonka toiminnassa korostuu korkealaatuisen valmistuksen ohella palvelu. Pientaloasiakkaat, taloyhtiöt ja rakennusliikkeet saavat Lammin Ikkunalta aina tarpeitaan vastaavia ratkaisuja mitoitus- ja asennuspalveluineen. Yrityksen toimintaan on aina kuulunut vahvana osana tuotekehitys ja innovatiivinen ajattelu.

Lue lisää: Lammin Ikkuna Oy