MAINOS

Huoneen nurkkien tapetointi

Talo

Nurkkien tapetointi askarruttaa, kun talon seinät ovat vinot. Säännöllisesti kuvioidussa tapetissa vinoudet näkyisivät selvästi. Miten vinot kulmat saa tapetoitua parhaiten?

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

↑ Kuva: Rebel Walls

Nurkkien tapetointi askarruttaa

Tarkoitukseni on tapetoida vanhassa talossa olevan asuntomme seiniä. Seinät ja nurkat ovat aika tavalla vinoja, mikä mihinkin. Tämä rajoittaa mm. tapettien valintaa. Säännöllisesti kuvioidussa tapetissa vinoudet näkyisivät selvästi. Miten saisin tapetoitua vinot kulmat parhaiten?

Vastaus:

Itse jo totesit aivan oikein, että tapetti ei saa olla kuvioltaan kovin selkeä. Nurkat tapetoidaan molemmista suunnista tapettikaistoilla, jotka ulottuvat selvästi kulman yli.

Ensin kiinnitetään tapetti, josta repäistään liika pois lastan tai viivaimen avulla nurkkaa pitkin. Toinen tapetti liimataan edellisen päälle ja liika poistetaan taas. Toinen kerros saa mennä noin sentin kulman yli, ettei nurkkaan jää rakoa.

1. Paina tapetti nurkkaan asti ja revi tarkasti ylimääräinen tapetti kulmaa myöten pois. Pitkä teräs- tai tapetointiviivain olisi parempi tuki kuin kapea lasta.

2. Viereisen seinän tapettikaista levitetään kulman yli edellisen päälle muutaman sentin verran. Ylimääräinen tapetti poistetaan samalla tavalla.

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

nurkkien tapetointi tapetoida tapetointi tapetointiohjeet tapetti


Lisää samasta aiheesta