MAINOS

Huoneistokohtainen vesimittari vähentää vedenkulutusta jopa 30 %

Talo

AQVA.IO:n tuottamat ratkaisut tarjoavat markkinoiden ensimmäisenä koko kiinteistön vedenkäyttöä seuraavan järjestelmän. Vesiteknologiaratkaisuja kehittävä yhtiö odottaa EU-direktiivin aktivoivan taloyhtiöitä pohtimaan vedenkulutustaan entistä tarkemmin.

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

Energiatehokkuusdirektiivi, jonka lakimuutos astuu voimaan Suomessa 23.11.2020, edellyttää taloyhtiöiden vesilaskutuksen perustuvan etäluettavaan huoneistokohtaiseen kulutukseen. Direktiivi edellyttää kaikkien vesimittareiden muuttamista etäluettaviksi vuoteen 2027 mennessä.

Etäluettavat vesimittarit helpottavat niin asukkaan kuin isännöitsijän vedenkulutuksen seurantaa ja laskutusta. Huoneistokohtaiseen mittaukseen siirtymistä on edellytetty rakennusmääräysten mukaisesti vähintään kahden asunnon uudisrakennuksissa jo vuodesta 2011 ja linjasaneeratuissa yhtiöissä vuodesta 2013 alkaen.

Keskimäärin etäluettavilla huoneistokohtaisilla mittareilla saavutetaan n. 10-30 prosentin säästö totuttuun vedenkulutukseen verrattuna ja 3-9 prosentin säästö lämmitysenergiakulutuksena.

– On siis jo aikakin, että pystymme tehokkaasti seuraamaan vedenkulutusta ja tätä kautta säästämään, yhtiön perustaja ja toimitusjohtaja Ville Strandman toteaa.

Ympäristöministeriön arvion mukaan huoneistokohtaisiin mittareihin on siirrytty vuosina 2012-2019 noin 760.000 asunnossa ympäri Suomen.  Näistä kuitenkin vain osa on toistaiseksi etäluettavissa. Vuoteen 2022 mennessä luvun arvellaan kasvavan 1,2 miljoonaan huoneistoon.

Markkinoiden ensimmäinen kokonaisratkaisu, joka mittaa sekä koko kiinteistön että huoneistokohtaisen vedenkulutuksen

AQVA.IO:lla on vuosien kokemus kiinteistöjen vedenkulutuksen etäseurannasta. Yhtiön LeakLook-ratkaisu on tunnettu kiinteistön päävesimittarin tarkasta vedenmittauksesta ja -turvasta. Yleisen kysynnän ja energiatehokkuusdirektiivin myötä ajankohtaiseksi tuli myös huoneistokohtaiseen mittaukseen panostaminen. LeakLook-kokonaisratkaisu, joka mittaa sekä koko kiinteistön että huoneistokohtaisen vedenkulutuksen, on markkinoiden ensimmäinen.

Toimitusjohtaja Ville Strandman uskoo EU-direktiivin aktivoivan ihmisiä pohtimaan vedenkulutustaan entistä tarkemmin ja LeakLook-kokonaisratkaisun kiinnostavan monia taloyhtiöitä.

– Kustannustehokkuus ja vaivattomuus ovat olleet tuotekehityksemme prioriteetteja alusta asti. Etäluenta on tätä päivää ja helpottaa kaikkien arkea. Isännöitsijä on tyytyväinen automatisoituun laskutukseen ja asukas tiedostaa kulutuksensa aivan eri tavalla, kun laskutus perustuu toteutuneeseen kulutukseen. Tämän lisäksi palvelu ilmoittaa erikseen sovitulla tavalla havaituista vuodoista kuten auki jääneestä hanasta, Strandman kertoo.

LeakLookin huoneistokohtaiset vesimittarit tulevat olemaan suoraan yhteydessä verkkoon ilman erillisiä reitittimiä ja johtoja. Asennuksen jälkeen tieto vedenkulutuksesta ja mahdollisista vuodoista siirtyvät automaattisesti verkkopalveluun, josta saadaan kattava raportti huoneiston vedenkulutuksesta. Rajapintayhteyksien avulla niin laskutustiedot kuin vuotohälytykset siirtyvät tarvittaessa automaattisesti taloyhtiöohjelmistoihin.

Yhdistämällä päävesimittarin ja huoneistokohtaisen mittauksen, LeakLook tarjoaa uniikin ratkaisun tuottamaan tarkkaa tietoa koko kiinteistön vedenkulutuksesta ja laajennetun vesiturvan.

AQVA.IO, leaklook.io

Lähde: ePressi.com, kuva: Pixabay

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

etäluettava vesimittari vedenmittausjärjestelmä vesimaksu vesimittari


Lisää samasta aiheesta