MAINOS

Huonekalutrendit – värikkäät sohvat nousevat ilmaan

Sisustus

Olohuoneeseen haetaan ilmavaa ja kevyttä sisustusta, ja siksi sohvissa on jälleen jalat. Materiaaleissa luonnonmukaisuus korostuu.

Jaa sosiaalisessa mediassa

– Sohvatrendissä ollaan menossa selvästi keveämpään suuntaan. Pitkään muodissa olleiden matalien ja raskaiden divaanisohvien tilalle on tullut siroja, kevyitä sohvia, kertoo valikoimajohtaja Ilari Jääskeläinen Isku Kodista. Isku Koti esittelee Habitaren suurimmalla osastolla muun muassa kotimaisia sohvia ja lepotuoleja sekä ruotsalaisen S.O.U.L-sisustuskonseptin, johon kuuluu sohvia, sisustustuotteita ja hyllystöjä.

Huonekalutrendit viestivät 50–60-luvun tyylistä

Sohvat nousevat kirjaimellisesti ilmaan, sillä vuosien jälkeen sohvissa on jälleen jalat ja maavara on selvästi kasvanut.

– Alaspäin kapenevat vinot jalat viestivät 50–60-luvun tyylistä. Myös käsinojat ovat selvästi kaventuneet tai jääneet jopa kokonaan pois, sanoo Boknäsin toimitusjohtaja Jokko Salmevaara. Vaikka keveys on muotia, Salmevaara tunnistaa myös toisen sohviin liittyvän trendin: Sohvia ei hankita niinkään istuimiksi vaan oleskelutiloiksi. Niissä pitää pystyä oleilemaan ja käpertymään.

Luonnonmateriaalit huonekalujen verhoilussa ja värit palaamassa

Huonekaluvalmistaja Adean toimitusjohtaja Esa Mäkitalo korostaa, että lähes itsestäänselvyytenä pidetään irrotettavaa verhoilua. Verhoilukankaissa selvä trendi on luonnonmateriaalit: villa, puuvilla, pellava ja näiden sekoitteet.

– Ylipäänsä luonnollisuus ja luonnonmukaisuus näkyy valinnoissa: puuosat ovat tunnistettavissa, puun syyt halutaan näkyviin ja pinnat ovat mattamaisia, Esa Mäkitalo kuvailee.

Verhoilumateriaaleissa pinnat ovat elävämpiä ja jopa rouheita

– Nyt sohvat verhoillaan selvästi laadukkailla materiaaleilla, sillä verhoilusta halutaan kestävä ja pestävä. Näyttäisi myös siltä, että värien käyttö tulee lisääntymään. Perinteisen harmaan ja beigen tilalla kysytään jopa vaaleanpunaista tai vihreää, jotka myös henkivät 50-luvun tyyliä, sanoo suomalaisen sohvavalmistajan Interfacen toimitusjohtaja Tuukka Leppänen.

Kattovalaisin

Suomen suurin huonekalu-, sisustus- ja designtapahtuma Habitare järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 9.-13.9.

 

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

habitare sisustustrendit sohva verhoilumateriaalit