Pyykin huuhteluaine – tiesitkö tämän?

Sisustus

Huuhteluaine vaikuttaa vaatteiden kuituihin samaan tapaan kuin hoitoaine hiuksiin: se auttaa pitämään kuidun ehjänä ja pehmeänä. Lue kysymykset ja vastaukset!

Jaa sosiaalisessa mediassa

– Parhaassa tapauksessa huuhteluaineen käyttö voi pidentää vaatteen käyttöikää, sillä se ehkäisee lian pinttymistä kankaaseen ja suojaa mekaaniselta kulutukselta. Se myös auttaa säilyttämään vaatteiden muodon ja suojaa värejä haalistumiselta, kertoo Unilever Finlandin tuotepäällikkö Heidi Idman.

Voiko huuhteluainetta käyttää kaikille materiaaleille?

Huuhteluaineet on suunniteltu antamaan pehmeyttä ja raikkautta kaikelle pestävälle pyykille – myös joustaville materiaaleille. Noudata kuitenkin aina tekstiilivalmistajan antamia hoito-ohjemerkintöjä.

Kannattaako huuhteluainetta käyttää farkkujen pesuun?

Huuhteluainetta voi käyttää sekä tavallisten että stretch-farkkujen pesuun. Se tekee kankaasta pehmeämmän ja siten hellemmän iholle sekä auttaa ehkäisemään värien irtoamista. Noudata kuitenkin aina tekstiilivalmistajan antamia hoito-ohjemerkintöjä.

Kannattaako huuhteluainetta käyttää teknisten urheiluvaatteiden pesuun?

Urheiluvaatteet on usein tehty synteettisistä kuiduista, joista voi olla vaikeampi poistaa hajuja. Huuhteluaine antaa vaatteille raikkaan tuoksun ja auttaa vähentämään etenkin synteettisiin kuituihin kertyvää staattista sähköisyyttä.

Vaikuttaako huuhteluaine eri tavoilla synteettisiin ja luonnollisiin kuituihin?

Huuhteluaine vaikuttaa kaikkiin kuituihin samalla tavalla, mutta sen antama pehmeys ja tuoksu korostuvat luonnollisissa kuiduissa kuten puuvillassa. Synteettiset kuidut ovat usein luonnostaan luonnonkuituja pehmeämpiä. Staattista sähköisyyttä vähentävä vaikutus puolestaan on selkein synteettisissä kuiduissa.

Kärsiikö alusvaatteiden elastaani huuhteluaineen käytöstä?

Huuhteluaine ei vaikuta kankaan joustavuuteen. Noudata kuitenkin aina vaatteen hoito-ohjemerkintöjä, sillä esimerkiksi liian korkea silityslämpötila voi vähentää elastisuutta.

 

Lisätietoja: www.unilever.fi

Julkaisuun liitetyt avainsanat:

huuhteluaine pyykinpesukone pyykki


Artikkelin aiheeseen liittyviä yrityksiä: