MAINOS

Hygieeninen kylpyhuone – lue asiantuntijan vinkit

Kylpyhuone

Kylpyhuoneeseen kerääntyy väistämättä huomattava määrä bakteereja – tullaanhan sinne peseytymistä varten. Kokosimme listan vinkeistä, joilla saat kylpyhuoneestasi hygieenisemmän ja helppohoitoisemman.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Karsi turhat bakteerien piilopaikat

Skandinaavisen suunnittelun selkeät linjat ovat usein kauniita, mutta myös käytännöllisiä. Kun turhat ruuvit, kolot ja vetimet karsitaan minimiin, jää bakteereille vähemmän piilopaikkoja.

– Esimerkiksi modernin wc:n huuhtelutekniikkaa on uudistettu, eikä vanhanaikaista huuhtelukaulusta enää tarvita, IDOn Hannele Rissanen kertoo.

– Tämä on erinomainen kehitysaskel. Vai haluatko sinä työntää sormesi vanhanaikaisen huuhtelukauluksen alle?, Rissanen kysyy naurahtaen.

Suosi laadukkaita ja kestäviä materiaaleja

Laadukkaat materiaalit ovat hygienisen kylpyhuoneen keskiössä.

– Ostoshetkellä kannattaa valita kalusteet, joiden materiaalit kestävät käyttöä ja helpottavat siivoamista. Esimerkiksi suihkukaappien silikonitiivisteet keräävät helposti likaa, joten kannattaa valita tuote, jossa silikonia ei ole käytetty, Rissanen vinkkaa.

– Yksi asia, joka helpottaa kylppärin puhtaanapitoa, on laadukas lasite. Sen ansiosta lika ei tartu yhtä helposti pesualtaaseen tai wc-pönttöön. Tämä parantaa huomattavasti viihtyvyyttä!, Rissanen kertoo.

Tee siivoamisesta mahdollisimman helppoa

Karsi turhat tavarat ja siivoamisen esteet. Kylpyhuonekalusteita valitessa kannattaa pitää mielessä liikuteltavuus.

– Suihkukaapin alta jynssääminen saattaa olla vaivalloista, mutta aika ajoin erittäin suotavaa. Suihkukaapin jaloissa olevat pyörät helpottavat huomattavasti siivousoperaatiota, Rissanen sanoo.

– Ammatti-ihmiset suosivat seinä-wc-ratkaisuja ja seinälle kiinnitettäviä kalusteita. Itse en vaihtaisi enää pois seinä-wc:stä!

Älä kosketa turhaan

Julkisissa tiloissa monet välttävät kaiteisiin koskettamista, mutta kotona harvemmin mietitään bakteerien leviämistä.

– Muistathan siivotessa pestä myös kylpyhuonekalusteiden vetimet!, Rissanen vinkkaa.

Nykyaikaiset kylpyhuonekalusteet tarjoavat monia hygienisiä ratkaisuvaihtoehtoja.

– Uuden sensoriteknologian ansiosta myös kotikylpyhuoneen wc:n voi huuhdella koskettamatta. Lisäksi monet säilytysratkaisut ja suihkuseinät saa vetimettöminä, Rissanen kertoo.

Käytä turvallisia pesuaineita

Harva tulee ajatelleeksi, että vääränlainen pesuaine on hygieniariski.

– Suositan ihmisiä käyttämään wc:n raikastuksessa raikastinpuikkoja, jotka sijoitetaan sisälle vesisäiliöön. Näin perheenpienimmät eivät pääse sormineen niihin käsiksi, Rissanen kertoo.

Puhdistusaineita löytyy moneen eri lähtöön, joten kannattaa selvittää, mihin tarkoitukseen ne on kehitetty ja kuinka ympäristöystävällisiä ne ovat.

– Esimerkiksi IDOn Showerclean on omiaan suihkujen kalkkikertymien ja tahrojen poistamiseen. Koska aine ei sisällä fosfaattia, on se ympäristöystävällinen, Rissanen kertoo lopuksi.

Lähde: IDO

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

hygienia kylpyhuone kylpyhuoneen hygienia