MAINOS

Hyödynnä kotitalousvähennys ja paranna asumismukavuutta

Talo

Muutaman vuoden junnaamisen jälkeen kotitalousvähennys kohentui hieman vuonna 2017. Kotitalousvähennystä voi saada mm. taloteknisiin korjaus- ja huoltotöihin niin kotona kuin vapaa-ajan asunnoillakin: esimerkiksi lämmitystapamuutokset, talon digitalisoiminen älykodiksi, ilmanvaihtokanavien puhdistus ja WC-tilojen uusiminen.

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

Vuonna 2017 kotitalousvähennystä voi verotuksessa hakea edelleen viime vuosien tavoin 2 400 euroa, mutta nyt voi vähentää 50 prosenttia ennakkoperintärekisteriin kuuluvalle yrittäjälle tai yritykselle maksetusta työkorvauksesta tai 20 prosenttia maksetusta palkasta sekä palkan sivukulut. Kotitalousvähennys on henkilökohtainen: samassa taloudessa asuva pariskunta voi saada yhteensä 4 800 euron vähennykset per vuosi.

–  Jos talven vaihtelevat kelit tai älykotien mahdollisuudet ovat saaneet miettimään kodin lämmitystavan energiankulutusta tai muita ratkaisuja, nyt on aika aloittaa suunnittelu. Remonttiin kuuluvaan työn osuuteen on mahdollista saada kotitalousvähennystä ja – hyvällä suunnittelulla – remontin kuluja voi jakaa useammalle vuodelle, lakimies Pia Kilpeläinen LVI-Tekniset Urakoitsijat LVI-TU ry:stä vinkkaa.

 Kotitalousvähennys myönnetään sinä vuonna, jona työkorvaus on maksettu, joten tarkkaan ajoitetusta remontista voi saada vähennystä kahtena eri vuonna. Kilpeläinen kuitenkin huomauttaa, että remontin ajoituksessa kannattaa olla tarkkana, koska verottaja voi katsoa laskutuksen keinotekoista jakamista kahdelle vuodelle veronkierroksi, jos remonttiin kuuluva työ ei todellisuudessa ajoitu vuodenvaihteeseen.

– Jos remonttiin kuuluvaa työtä tehdään osittain kahden vuoden puolella, silloin ei jälkeenpäin voi sanoa, että kyse olisi keinottelusta. Isoissa remonteissa kannattaakin etukäteen sopia, että laskutus tapahtuu useammassa erässä töiden etenemisen mukaan.

Lisätietoja:

LVI-Tekniset Urakoitsijat LVI-TU ry

www.lvi-tu.fi

LVI-Tekniset Urakoitsijat LVI-TU ry on LVI-asennusalalla toimivien yritysten toimiala- ja työnantajajärjestö. Sen tehtävänä on jäsenyritysten ja toimialan liiketoimintamahdollisuuksien edistäminen. Liiton jäsenyritysten yhteenlaskettu liikevaihto on noin miljardi euroa, ja ne työllistävät reilut 6 000 henkilöä. LVI-TU on vahva erikoisurakointiliitto osana Rakennusteollisuus RT:tä.

Lähde: ePressi.com, kuva: 

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

kotitalous kotitalousvähennys kotitalousvähennysilmoitus verot verotus


Lisää samasta aiheesta