MAINOS

Hyvästit hiirille, lehdistä silppua – syysistutustahti kiihtyy

Piha

Ilmat jakautuvat nyt melkolailla pohjoisen ja etelän välillä. Puutarhatöissäkin pohjoisessa ollaan jo osin talvisissa tunnelmissa, kun taas etelässä odotetaan vielä talven tuloa. Ilmatkin lämpenevät ja se tuo tullessaan vielä paljon mahdollisuuksia, etenkin istutuksien tekoon. Ja nämä ilmat kannattaa hyödyntää niin kauan kuin ne vain jatkuvat. Kaikki on sitten keväällä paljon valmiimpaa ja kauniimpaa.

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

Hiiret hakeutuvat sisätiloihin – tarkista karkottimet

Pakkasia on ollut jo sen verran, että nyt tuo hiirien hakeutuminen sisälle on kuumimmillaan. Kannattaa siis tarkistaa, että karkottimet toimivat ja pitävät hiiret poissa rakennuksista, ettei suotta tule tuhoja ja ongelmia talvella. Ne nimittäin häätyy nyt paljon helpommin, kuin sitten kun ovat talvipesänsä tehneet.

Myrkyttömät vaihtoehdot niin paristo- kuin verkkovirta käyttöisinä hiiriongelmiin löydät täältä.

Talvisuojia ei laiteta vielä, kehikoita kyllä

Talvisuojauksia en laita ihan vielä, sillä maa on vielä aivan liian lämmin. On vain homehtumisen ja talvilevolla olevien kasvien kasvamaan lähtemisen riski. Talvisuojien kehikoita toki laittelen jo valmiiksi. Lämmin ilma ja sula maa niin on mukavampi tehdä, kuin räntäsateella jäiseen maahan.

Jätä lehdet silppuna maahan, pihamaalta lehtikompostiin

Minä en juuri haravoi vaan annan lehtien jäädä maahan talveksi. Siellä ne maatuvat ja lisäävät maan hyvinvointia ja ovat käytännössä hävinneet kevääseen mennessä – osa matojen ruuaksi, osa maatunut. Pihassani kasvavien saarnien lehdet ovat sen verran kovia ja niissä on vahvat lehtiruodot, että ne silppuan ruohonleikkurilla pariin kertaan. Pihalle tulleet lehdet keräilen sitten toki lehtikompostoriin tekeytymään mullaksi.

Istutustahti kiihtyy

Laiska kun olen, niin nyt kun kaikista istuttamista selviää helpolla eikä tarvitse kuin maahan laittaa, niin istutustahti täällä sen kuin kiihtyy. Maahan menee nyt ja seuraavina viikkoina niin monivuotista perennaa, pensasta, mansikkaa kuin sipulikukkiakin.

Talvivalkosipulien kanssa odottelen vielä ilmojen ja etenkin maan viilentymistä.

Jos sinäkin haluat olla fiksu ja laiska, niin eväät siihen löydät täältä – ja alennetuin syyshinnoin tietysti, alkaen 1 € / pakkaus. Kannattaa tilata heti, tämä tarjous ei kauaa kestä.

Terveisin puutarhurisi Juha

Lisää ajankohtaisia puutarhavinkkejä saat Puutarhurin perjantaipostissa aina perjantaisin. Liity >

Teksti: Juha Toikka / KodinKukat Oy, kuvat: Juha Toikka / KodinKukat Oy

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

haravoida haravointi hiiret hiirien karkotus hiirikarkotin Juha Toikka jyrsijät Kodin Kukat


Lisää samasta aiheesta