MAINOS

Ideoita kotikylpylään: pienet kohennukset ja remppavinkit

Kylpyhuone

Loppusyksystä on ihanaa aloittaa sauna- ja kotikylpyläkausi. Jos olet aikeissa remontoida kylpyhuonettasi, tee siitä samalla lokoisa ja tyylikäs. Valmistele kylpyhuoneesi talvikauteen näillä vinkeillä ja olet valmis rentoutumaan.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Luonnon materiaalit pukevat kotikylpylää

Kun tavoitteena on kylpyhuone, jossa vietetään aikaa, tulee usein harkintaan kylpyammeen ja saunan rakennus sekä maanläheisten, rauhoittavien materiaalien käyttö. Materiaaleina tilanjakajissa ja saunan ovissa kannattaa suosia lasia, koska se päästää valon kulkemaan, tuo tilaan avaruutta ja on helppo ylläpidettävä. Pieni mosaiikki on yksinkertainen asennettava ja tuo kaunista elävyyttä pintoihin, ja sillä saadaan kätevästi pinnoitettua kaarevat muodot. Kannattaa harkita pehmeämpiä, luonnosta omaksuttuja värejä laatoissa, sillä paljon käytetty vitivalkoinen, musta ja harmaa voivat tehdä tunnelmasta hieman kovan. Kokeile vaikka pehmeitä hiekan, kerman ja turkoosin sävyjä. Luonnonkiveä jäljittelevät pinnat ovat pidetty klassikko. Kaarevat ja vinot muodot kylpyhuoneessa lisäävät luonnollista vaikutelmaa.

Muista valot

Valaistuksella on todella paljon vaikutusta yleiseen viihtyvyyteen: valitse kylpyhuoneeseen himmennettävä led-valaistus, jotta saat säädettyä valot kirkkaaksi aamutuimaan ja pehmeäksi iltaa kohden. Led-valaistukselle voi rakentaa kattoon kotelon, jolloin valot saadaan upotettua spoteiksi: näin kylpyhuoneen ilmeestä tulee selkeä ja rauhallinen, eivätkä ylimääräiset lamput kerää pölyä.

Perusta kuntoon

Onko kylpyhuoneessasi puhdasta? Tuoksuuko siellä raikkaalta? Poistuuko vesihöyry kunnolla? Jos et ole aikeissa tehdä kokonaan uutta remonttia, tee kylpyhuoneellesi tehopudistus: puhdista lika ja kalkki suihkupäästä, lavuaarista ja laatoista, varmista, että ilman vaihto on kunnossa, puhdista hajulukko ja puunaa kylpyamme kuntoon miedolla puhdistusaineella ja pehmeällä liinalla. Vaihtamalla kylpyhuoneen tekstiilit uusiin saat helposti piristystä ja vaihtelua.

Pyhitä tila oleilulle

Voisiko kylpyhuoneen rauhoittaa pelkästään peseytymiselle? Suunnittele vaikka pyykinpesu keittiöön ja laittautumispisteet muualle asuntoon, niin saat helposti lisätilaa. Meluisa pesukone ja pyykit pysyvät poissa tieltä ja pinnat puhdistuvat ylimääräisistä laitteista ja purnukuista. Jos kylpyhuone on pieni, kannattaa siirtää isojen pyyhepinojen ja muun tilaa vievän tavaran säilytys muuhun huoneeseen. Asenna kylpyhuoneeseen stereot ja rentoudu lempimusiikin tahdissa.

Teksti ja kuvat: Rustholli

Lähde: Rustholli blogi >

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

kotikylpylä kylpyhuone kylpyhuoneen sisustus kylpyhuoneremontti unelmien kylpyhuone