Ikkunoiden ja ovien maalaus – 5 vinkkiä

Talo
Ikkunoiden ja ovien maalaus – 5 vinkkiä

1. Tutki pinnat

Vanhempi puutalo kannattaa tutkia huolellisesti. Yritä selvittää, millaisella maalilla talon ikkunat ja ovet on maalattu aikaisemmin.

Nyrkkisääntö on, että öljymaalilla maalatut pinnat voi huoltomaalata öljymaalilla tai vesiohenteisella akrylaattimaalilla, mutta akrylaattimaalin päälle ei voi levittää öljymaalia. Jos pinnat on käsitelty kuultavalla tuotteella, ne voi käsitellä uudelleen samalla tuotteella tai peittävällä maalilla.

2. Helpota värin valintaa koemaalauksella

Tikkurilan ulkovärikarttoihin valitut värit toimivat suomalaisessa maisemassa kaikkina vuodenaikoina. Helpota värin valintaa ja tee koemaalaus erilliselle levylle tai puukapulalle, jota voi mallailla eri valaistuksissa ja eri vuorokaudenaikoina.

Jos haluat antaa vanhan talon ikkunoille ja oville aivan uuden ilmeen, kokeile sävyjä ensin Tikkurilan värisuunnitteluohjelmassa ennen koemaalausta.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Kokeile sävyjä ColorUP!-värisuunnitteluohjelmassa >

3. Valitse kätevin tuote kohteeseesi

Valitse ikkunoiden ja ovien maalaukseen tuote, jonka säänkesto, kovuus ja joustavuus on optimoitu puisille ikkunoille ja oville, kuten Unica Akva.

Unica Akva on erinomainen huoltomaali teollisesti maalatuille tai lakatuille puuoville ja- ikkunoille pohjamaalaamatta! Värin vaihto on helppoa ja samalla maalauskerralla  uudistat niin sisä- kuin ulkopuolisetkin pinnat. Jos haluat kuultavan lopputuloksen, valitse Unica Akva Lakka.

Löydät muut vaihtoehdot ulkoikkunoille tästä >

MAINOS
MAINOS LOPPUU

4. Esikäsittelyissä ei kannata fuskata

Esikäsittely takaa maalin paremman tarttuvuuden ja pidentää huoltomaalausväliä huomattavasti. Puhdista pinnat liasta ja pölystä pölyharjalla. Poista pihka oksankohdista teräslastalla.

Pese likaiset pinnat Maalipesulla ja puhdista homehtuneet pinnat Homeenpoistolla etiketin ohjeiden mukaisesti. Suojaa lasipinnat ja pinnat, joita et käsittele. Huuhtele hyvin ja anna kuivua. Poista vanha irtoava kalvopinta kaavinraudalla ja hio vanha, hyvin kiinni oleva kalvopinta himmeäksi. Poista hiontapöly pölyharjalla.

5. Aloita maalaus, kun pinta puhdas ja kuiva

Paras maalaussää on lämmin pilvipouta. Maalaamista ei kannata suorittaa suorassa auringonpaisteessa tai jos on sateen uhka. Maalattavan alustan on oltava kuiva, hyvä käsittelylämpötila on n. + 15-20 °C ja ilman suhteellinen kosteus n. 50 %.

Uusi tai puhtaaksi skrapattu pinta kannattaa käsitellä Valtti Plus Base -pohjusteella. Sekoita Unica Akva huolellisesti. Pintamaalaa ikkunat ja ovet 1-2 kertaa Unica Akvalla.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Lue Maalilinjan työohje ikkunoiden maalaamiseen vaihe vaiheelta >

Lue Maalilinjan työohje ovien maalaamiseen vaihe vaiheelta >

Lisätietoja:

Tikkurila Oyj

www.tikkurila.fi

Lähde: Tikkurila

MAINOS
MAINOS LOPPUU